Zorgkwekerij Smaak
Zorgkwekerij Smaak, met zorg gekweekt

Wie zijn wij

Mijn naam is Stefan Bakker. Met de zorgkwekerij wil ik een bijdrage leveren aan het huidige aanbod aan zorgaanbieders. Mijn motivatie komt voort uit een overtuiging dat ieder individu het verdient om mee te mogen draaien in de maatschappij. Productie is voor ons onbelangrijk. Veel essentiëler is dat iedereen het gevoel krijgt er weer bij te horen. Met mijn praktische instelling en het werken vanuit mijn hart en passie maken dat ik kan zien waar ieders behoefte ligt. Ik ga iedere dag met plezier naar de kwekerij en wil mijn passie graag delen. Ik laat me niet uit het veld slaan wanneer iets niet direct lukt. Mijn open karakter maakt dat ik gemakkelijk contact leg en dat mensen zich vrij voelen om hun vragen bij mij neer te leggen.


Mijn naam is Maartje Koek. Van huis uit ben ik een dochter van een kweker en bloemen groothandelaar. Bij mij is tuinieren en de liefde voor bloemen en planten er met de paplepel ingegoten. Als moeder van 2 prachtige meiden wil ik het allerbeste voor mijn kinderen zowel voor hen persoonlijk maar ook voor hun toekomst. Ik gun iedereen daarom ook de beste zorg en die bieden wij. Dit is naar mijn mening de grootste drijfveer die iemand kan hebben.


We zien uit naar jullie komst op de kwekerij!


De kwekerij

Wij hebben de kwekerij in december 2016 gekocht om hier een zorgkwekerij van te maken. De kwekerij heeft 8 jaar braak gelegen en er was dus veel werk te doen. We zijn gelijk aan de slag gegaan om alle spullen van het vorige bedrijf op te ruimen en er voor te zorgen dat er gewerkt kon gaan worden. Naast heel veel ruiten vervangen te hebben in de kassen, en een nieuw dak op de schuur te hebben gemaakt, was er ook nog al het onkruid waar 8 jaar niks aan gedaan was. We hebben de kwekerij schoon gemaakt en veilig gemaakt en zijn in Juni 2018 begonnen met de zorg verlenen.

Op de kwekerij hebben wij verschillende werkzaamheden die erg uit een lopen. De meeste werkzaamheden vinden plaats in de kruiden hoek en de verkoop van de kruiden. De dieren op de kwekerij worden ook elke dag verzorgd en dit word meegenomen in het dagprogramma.