Iedereen wil natuurlijk de meeste en de lekkerste aardbeien van eigen planten plukken maar hoe krijg je dat dan voor elkaar. Hieronder een aantal tips:
Om te beginnen zijn aardbeien redelijk makkelijke planten en hebben niet enorme vereisten dus iedereen kan het, u ook!
Maar om de grootste en zoetste aardbeitjes te kweken kunt u de planten het beste op een zonnige plek zetten. De zon zorgt ervoor dat de plant meer energie kan omzetten in suiker dat de vrucht opslaat. Bovendien heeft de aardbei zon nodig om te kunnen rijpen.
De aardbeienplant heeft bij voorkeur lichte, humusrijke en vochthoudende grond. Voor grote vruchten heeft de plant vrij veel water nodig. Daarnaast kunt u de aardbeienplant wat bemesten met onze JL plantenvoeding. Kies dan een voeding met een hoge K waarde die zorgt namelijk voor een goede vruchtvorming. Eén keer per seizoen is wel voldoende. Bij voorkeur aan het einde van de oogst omdat de plant dan vruchten vormt voor volgend seizoen.
Om de aardbeien wat groter te laten worden kunt u ervoor kiezen om niet alle bloemetjes te laten zitten. Stelregel is hoe meer bloemen, hoe meer vruchten maar wel wat kleiner. Aan u de keuze.
Als er dan eindelijk aardbeien aan de plant komen, kunt u deze een beetje beschermen door wat hooi of stro op de grond om de plant neer te leggen. Vocht krijgt dan wat minder kans om rotte plekjes te veroorzaken.
Wij hebben een aantal rassen in ons assortiment. Alle soortjes zijn doordragend. Dat houdt in dat u een langere periode tot wel ver in september. U kunt als het ware steeds blijven plukken. Wij hebben de volgende soorten in ons assortiment: Favori, Florina en Florentina. Alle aardbeiensoorten hebben de eigenschap dat ze goed resistent zijn tegen ziektes die vaak voorkomen bij aardbeienplanten en een hoge opbrengst hebben. In smaak verschillen ze natuurlijk wel. De Favori heeft een typische snaak die neigt naar bosaardbeien. Florina heeft een heerlijke zoetzure smaak en de florentina aardbei is lekker zoet. Voor iedereen wat wils toch!?
Wij kweken al onze planten op ecologische wijze. We houden zelf bijen om zo de bestuiving te garanderen. We werken met de natuur mee in plaats van tegen de natuur in. Op die manier proberen we ons steentje bij te dragen aan het behoud van de natuur.