Aardbeienplanten

Aardbeienplanten: De verleidelijke wevers van zoete rode vruchten die de zomer kleur geven. Deze kruipende groene juweeltjes gedijen in de zon en vullen de lucht met hun heerlijke geur. Met zorg en geduld belonen ze je met sappige, sappige aardbeien die je smaakpapillen verwennen. Dus plant ze, koester ze en laat je betoveren door de magie van aardbeienplanten.

Iedereen wil natuurlijk de meeste en de lekkerste aardbeien van eigen planten plukken maar hoe krijg je dat dan voor elkaar. Hieronder een aantal tips:

Aardbeienplanten tips:

Om te beginnen zijn aardbeien redelijk makkelijke planten en hebben niet enorme vereisten dus iedereen kan het, u ook!

Maar om de grootste en zoetste aardbeitjes te kweken kunt u de planten het beste op een zonnige plek zetten. De zon zorgt ervoor dat de plant meer energie kan omzetten in suiker dat de vrucht opslaat. Bovendien heeft de aardbei zon nodig om te kunnen rijpen.

De aardbeienplanten hebben bij voorkeur lichte, humusrijke en vochthoudende grond. Voor grote vruchten heeft de plant vrij veel water nodig. Daarnaast kunt u de aardbeienplant wat bemesten met onze JL plantenvoeding. Kies dan een voeding met een hoge K waarde die zorgt namelijk voor een goede vruchtvorming. Eén keer per seizoen is wel voldoende. Bij voorkeur aan het einde van de oogst omdat de plant dan vruchten vormt voor volgend seizoen.

Om de aardbeien wat groter te laten worden kunt u ervoor kiezen om niet alle bloemetjes te laten zitten. Stelregel is hoe meer bloemen, hoe meer vruchten maar wel wat kleiner. Aan u de keuze.

Als er dan eindelijk aardbeien aan de plant komen, kunt u deze een beetje beschermen door wat hooi of stro op de grond om de plant neer te leggen. Vocht krijgt dan wat minder kans om rotte plekjes te veroorzaken.

Wij hebben een aantal rassen in ons assortiment. Alle soorten zijn doordragend. Dat houdt in dat u een langere periode tot wel ver in september aardbeien heeft. U kunt als het ware steeds blijven plukken. Wij hebben de volgende soorten in ons assortiment: Favori, Furore, Florentina en Hademar Alle aardbeiensoorten hebben de eigenschap dat ze goed resistent zijn tegen ziektes die vaak voorkomen bij aardbeienplanten en een hoge opbrengst hebben. In smaak verschillen ze natuurlijk wel. Kijk voor meer informatie over het specifieke soort aardbei bij het ras zelf.

Wij kweken al onze planten op ecologische wijze. We houden zelf bijen om zo de bestuiving te garanderen. We werken met de natuur mee in plaats van tegen de natuur in. Op die manier proberen we ons steentje bij te dragen aan het behoud van de natuur.

Wij verkopen zelf aardbeienplanten die allemaal doordragende rassen zijn, een kleine greep uit onze collectie aardbeienplanten:

Aardbei Hademer – aardbeienplant Hademar

Aardbei Favori – aardbeienplant Favori

Aardbei Furore – aardbeienplant Furore

Aardbei Florentine – aardbeienplant florentina

aardbeieplant