BIO Bloedzuring ‘Red stripe’ – Rumex Sanguineus Zaden

3,00

Op voorraad

Bloedzuring ‘Red Stripe’ is een gezond alternatief voor in de hedendaagse keuken. Het jonge, frisgroene blad is mooi rond met een decoratieve rode adering en steeltje. Het geeft trendy salades een lekker sappig zuurtje en kan tevens goed worden toegepast als garnering. Wanneer de bladeren volgroeid zijn, worden ze lancetvormig en kunnen worden verwerkt in stamppotten, soepen of als vervanging van spinazie. Snij de blaadjes net boven de grond af, dit stimuleert de groei van nieuw blad. Oogst ze niet te oud, want dan smaken ze aanzienlijk zuurder en kunnen zelfs iets bitter worden.

V Bloedzuring gedijt in alle soorten grond, maar houdt niet van extreme hitte en droogte. Zorg daarom voor voldoende water.

Bloedzuring is ook geschikt als vaste plant. Houd voor een meerjarige teelt een ruimere plantafstand aan (20×20 cm) en laat het gewas rustig volgroeien – de eerste oogst valt dan op het eind van de zomer. In het tweede jaar kan al vroeg in het voorjaar worden geoogst. Als de plant gaat bloeien, knip dan de scheuten af; deze zorgen vaak voor taaie blaadjes. Als het gewas alsnog doorschiet, snijd de plant dan tot de basis af, zodat in de herfst nogmaals jong blad gaat groeien.

Rechtstreeks zaaien: apr-jul
Oogst: jun-okt
Plantafstand : 20×2 cm
Grond: alle soorten grond