
Bio groenten en kruiden zaden
-
BIO Snijselderij ‘Gewone Snij’ – Apium graveolens
€3,00Kan al in april gezaaid worden, maar de kiemingsduur is dan wel lang. Bij hogere bodemtemperaturen verloopt de kieming aanmerkelijk sneller. Een rijafstand van 20 cm aanhouden en in de rij uitdunnen op 2 cm. Omdat voortdurend hergroei plaatsvindt kan men maandenlang van dezelfde planten snijden. Snijselderij ‘Gewone Snij’ is een veel gebruikt keukenkruid. Dit ras heeft weliswaar wat grover blad, maar is veel minder gevoelig voor […]
-
BIO Spinazie Vroeg reuzenblad; Spinacia oleracea
€3,00Spinazie ‘Vroeg Reuzenblad’ is een scherpzadig ras en een snelle groeier. Vroeg Reuzenblad is speciaal geschikt voor een vroege teelt. Spinazie is weinig vorstgevoelig. Zaaien vanaf januari-februari onder glas en vanaf half februari tot begin april in de volle grond. Vroeg Reuzenblad vraagt een goed bemeste grond. Vanaf begin augustus kan men wel weer gebruik maken van Vroeg Reuzenblad. […]
-
BIO Spinaziezuring – Rumex patientia
€3,00Zaaien in juni-juli. Voor een meerjarige teelt de planten uitzetten op ca. 20×2 cm. De oogst is vrij snel klaar. Spinaziezuring wordt ook wel Engelse of eeuwige spinazie genoemd. Het is een zuringsoort met forse bladeren en een zachtzure smaak. Het blad wordt in salades en soepen verwerkt.
-
BIO Spruitkool Irene; Brassica oleracea oleracea var. Gemmifera
€5,00Spruitkool ‘Irene F1’ is een vroeg ras. Productief met een milde smaak. Ronde spruit met een goede houdbaarheid. Hoge schiettolerantie. Dit hybride ras is ontwikkeld voor de professionele teelt; het ras is zeer uniform en heeft een relatief korte groeiduur vergeleken met het zaadvaste ras in ons assortiment. Het ras is in hoge mate resistent […]
-
BIO Stampeul ‘Norli’ – Pisum sativum
€4,00Voorzaaien in februari, uitplanten in maart. Of rechtstreeks uitzaaien van april tot mei. Oogsten kan vanaf juni tot augustus. Stampeul ‘Norli’ is een vrij kleine peul en is rijkdragend (geen ondersteuning van gaas nodig). Het is een bekend en veel geteeld ras. Norli krijgt in een wat later stadium een zoetere smaak. Duidelijke verschillen tussen […]
-
BIO Stengelui ‘Ishikura Long White’ – Allium fistulosum
€3,00Zaaien: Vanaf maart tot en met juni. Dicht bij elkaar, op rijen van 25 cm x 2,5 cm, zodat de uitjes fijn blijven. Oogstperiode is van juli t/m oktober wanneer de uitjes een doorsnede van 2 à 3 cm hebben. Stengelui ‘Ishikura Long White’ is een lente-uitje dat een lange, witte, dikke schacht maakt […]
-
BIO Stoksnijboon ‘Helda’ – Phaseolus vulgaris
€4,00De oogst bij stokbonen begint wat later dan bij stambonen. Belangrijke voordelen van stokbonen: geen problemen met schimmels (gewas kan goed opdrogen), lange oogstperiode en hoge opbrengst. Alle stokbonen hebben een fraai mechanisme van klimmen: of het nu schuin, recht of gekronkeld is, altijd omslingerend en altijd met rechtse bochten wordt blindelings de weg naar boven gevonden. Het materiaal (bamboestokken, bonenstaken, […]
-
BIO Suikermais ‘Golden Bantam’ – Zea mays
€3,00Voorzaaien in een bak/tray in april, en binnen laten kiemen bij een temperatuur van 15-20 graden. Na kiemen in mei-juni buiten uitplanten op 75×20 cm als de temperatuur dit toelaat. Tijdens de groei ontstaan er zijscheuten, aan de onderkant aan de hoofdstengel. Breek deze af, zodat de plant al z’n energie in de hoofdstengel en […]
-
BIO Tatsoi – Brassica rapa
€3,00Voor de kasteelt: rechtstreeks zaaien vanaf maart tot en met oktober. Oogsten vanaf mei tot en met november. Voor de buitenteelt: rechtstreeks zaaien vanaf mei tot en met augustus. Oogsten van juni tot en met oktober. Tatsoi is een variant op de beter bekende Paksoi. De donkere ronde, dikke blaadjes zijn lekker knapperig en zowel […]
-
BIO Thaise basilicum – Ocimum basilicum
€3,00Voorzaaien in trays of potje, 4-8 zaden per potje. Bodem goed bemesten; basilicum verlangt veel warmte, licht, voeding en water. Potjes of cluster van jonge planten uitplanten 20×20 cm. Oogst: snijd stengels op ca. 10 cm boven maaiveld. Kan meerdere keren geoogst worden na hergroei. Thaise basilicum is een eenjarig ras en heeft een zoete […]
-
BIO Tijm ‘Duitse Winter’ – Thymus vulgaris
€3,00Zaaien in maart of april onder glas en uitplanten in mei. Eventueel in de volle grond zaaien in juni-juli. Een plantafstand van 30×15 cm als norm hanteren. Bloeit in het tweede jaar in het begin van de zomer. Geoogst worden de stengeltoppen met blaadjes, ook goed te drogen. Tijm ‘Duitse Winter’ is een meerjarig keuken- en heelkruid. De blaadjes en stengeltoppen […]
-
BIO Tomaat ‘Bolstar Granda’ – Solanum lycopersicum
€3,00Teelt onder glas: Voorzaaien in maart-april. Uitplanten na half april. Oogsten in juli-oktober. Teelt in vollegrond: Voorzaaien in april. Uitplanten na half mei. Oogsten in augustus-september. Robuust, zaadvast ras met een hoge productie, geschikt voor zomerteelt in tunnels en ongestookte kassen. De ronde vruchten hebben een gewicht van circa 100 gram en zijn geschikt om […]
-
BIO Tomaat ‘Green Zebra’ – Solanum lycopersicum
€3,00Kasteelt: voorzaaien in maart-april. Uitplanten na de tweede helft van april. Oogstperiode is van juli tot oktober.Buitenteelt (vollegrond): voorzaaien in april en uitplanten in mei (na ijsheiligen) op een beschutte, zonnige plaats. Oogsten kan je in augustus-september. Tomaat ‘Green Zebra’ geeft zeer bijzondere vruchten van ongeveer 100-120 gram: onrijp zijn ze lichtgroen met donkergroene strepen en rijp […]
-
BIO Tomaat ‘Mirabelle Blanche’; Solanum lycopersicum
€3,00Tomaat ‘Mirabelle Blanche’ heeft trossen van 6 tot 9 tomaten. De vruchten zijn wit, ivoorkleurig transparant en roze gemarmerd. De tomaten hebben een gewicht van 60-80 gram en een diameter van 5-7 centimeter. De hoofdstengel steun geven en de uitlopers (dieven) in de oksels regelmatig verwijderen. Teelt onder glas: voorzaaien in maart-april. Uitplanten na de […]
-
BIO Tuinzuring – Rumex ambiguus
€3,00Zaaien kan vanaf april tot en met september en rechtstreeks op de plaats waar u het kruid wenst. De oogst is snel daarop te verwachten. Tuinzuring is een meerjarig kruid waarvan de jonge blaadjes worden verwerkt in salades en soepen. Van dit gewas kan al vroeg in het voorjaar worden gesneden. Eveneens in de herfst, wanneer […]
-
BIO Ui ‘Red Long of Florence’ – Allium cepa
€3,00Vroegtijdig zaaien, d.w.z. maart tot uiterlijk half april, is dan ook belangrijk. Later zaaien geeft meer kans op uien met verdikte stengels. Rijafstand 25 cm, uitdunnen in de rij op 5 cm. Ui Red long of florence is een flesvormige ui met een mooie rode kleur. De smaak is mild en zoet. Geschikt om als sla-uitje te gebruiken. Deze ui is […]
-
BIO Ui ‘Rijnsburger 4’ – Allium cepa
€3,00Vroegtijdig zaaien, d.w.z. maart tot uiterlijk half april, is dan ook belangrijk. Later zaaien geeft meer kans op uien met verdikte stengels. Rijafstand 25 cm, uitdunnen op 5 à 10 cm. Plaatsing van sterk geurende planten als kamille, bonenkruid en wortelen in de directe nabijheid van de uien zou een verstorend effect op de uienvlieg kunnen hebben. Zodra in september het loof gaat afsterven, moeten de uien […]
-
BIO Vleestomaat ‘Marmande’ – Solanum lycopersicum
€3,00Kasteelt: voorzaaien in maart-april. Uitplanten na de tweede helft van april. Oogstperiode is van juli tot oktober.Buitenteelt (vollegrond): voorzaaien in april en uitplanten in mei (na ijsheiligen) op een beschutte, zonnige plaats. Oogsten kan je in augustus-september. Vleestomaat ‘Marmande’ is een vrij grote tomaat, die iets geribd is. Het vruchtgewicht varieert sterk van 120 tot 150 gram. […]
-
BIO Vleestomaat “Coeur de Boeuf”; Solanum lycopersicum
€3,50Vleestomaat ‘Coeur de Boeuf’ is een zeer geliefd ras. Ze groeit snel en ontwikkelt grote tot zeer grote hartvormige vruchten. Dat is tevens terug te vinden in de Nederlandse volksnaam ‘Ossenhart’. Dit traditionele tomatenras met een rijke Italiaanse historie rijpt van binnenuit. Plukken kan daarom het beste wanneer de grote vrucht net een kleurtje begint […]
-
BIO Wilde marjolein – Origanum vulgare
€3,00Zaaien in april onder glas of in mei op zaaibed buiten. Overplanten op 40 x 40 cm. Wilde marjolein wordt ook wel oregano genoemd. De planten vormen laagblijvende pollen, waarvan de stengel-toppen zowel vers als gedroogd worden gebruikt in diverse gerechten. Wilde marjolein is een meerjarig kruid. De Wilde marjolein wordt ongeveer 40 cm hoog. […]
-
BIO Winterkers – Barbarea vulgaris
€3,00Zaaien in augustus en september op rijtjes op een plantafstand van 25×25 cm. Winterkers is een tweejarig kruid dat ook barbarakruid wordt genoemd. De blaadjes worden gebruikt in onder andere rauwkost. Winterkers is winterhard. Hoogte eerste jaar ongeveer 10-20 cm. In het tweede jaar kan de plant wel ca. 90 cm. hoog worden.
-
BIO Winterwortel ‘Flakkée 2’ – Daucus carota
€3,00Winterwortel kan je alleen in de maanden april en mei zaaien.Zaai de zaden direct in de grond. Het liefst op verhoogde ruggen.. Zorg dat de grond mooi losgemaakt is. Hoe fijner de grond, hoe beter de wortel recht en lang kan groeien. Hanteer een rijafstand van 20 cm. De zaden zaai je tussen je vingers achter […]
-
BIO Witlof ‘Hollandse Middelvroeg’; Cichorium intybus
€3,00Het witlof-ras ‘Hollandse Middelvroeg’ is vooral geschikt voor de traditionele teelt: trekken met dekgrond. De witlofteelt bestaat uit twee stappen. Stap 1: Je begint met de teelt van de penwortel (zaaien in mei, oogsten in de maanden oktober tot en met december). Stap 2: het trekken van de witlof. Stap 1: penwortels telen De teelt […]
-
BIO Witte kool ‘Filderkraut’ – Brassica oleracea
€3,00Zaai in de maand maart voor in een potje of zaaibak om vervolgens in april-mei uit te planten in de vollegrond op een plantafstand van 70×60 cm. Witte kool ‘Filderkraut’ is de meest smaakvolle onder de witte kolen. Deze kool is zacht en wat zoeter dan andere rassen. Een betrouwbaar ras met weinig teeltproblemen. De […]

Aanbieding!
Tot 40% korting op actie producten