Kropsla ‘Suzan’ heeft een stevige bladstructuur en vormt een zware krop. Dit ras is vooral geschikt voor de teelt in de zomer en schiet niet snel door. Afhankelijk van het weer is kropsla na 2 a 3 maanden oogstklaar. De beste plantafstand voor kropsla is 30×30 cm.

Gerelateerde producten
-
BIO Koolrabi ‘Delikatess Blauwe’ – Brassica oleracea
€3,00Voorzaaien onder glas vanaf maart, uitplanten kan vanaf april op een plantafstand van 30×30 cm. Goed bemesten. Verplanten moet altijd in een jong stadium geschieden. Omdat koolrabi weinig gevoelig is voor doorschieten kan al vrij vroeg gezaaid worden. Koolrabi ‘Delikatess Blauwe’ (Brassica oleracea) geeft fraaie blauwpaarse knollen met wit vruchtvlees. Gekookt en als rauwkost erg lekker. Snelgroeiend gewas. Laat de knollen […]
-
BIO Basilicum ‘Genovese’
€3,00Voorzaaien in trays of potje, 4-8 zaden per potje. Bodem goed bemesten; basilicum verlangt veel warmte, licht, voeding en water. Potjes of cluster van jonge planten uitplanten 20 x 20 cm. Oogst: snijd stengels op ca. 10 cm boven maaiveld. Kan meerdere keren geoogst worden na hergroei. Basilicum ‘Genovese’ is een eenjarig, laagblijvend en sterk […]
-
BIO Komkommerkruid – Borago officinalis
€3,00U kunt zaaien vanaf april tot en met juni. Oogsten kan vanaf juni/juli tot de bloemetjes zijn uitgebloeid. Komkommerkruid is een eenjarig kruid, wat ook wel borage of bernagie genoemd wordt. Het blad kan gebruikt worden in rauwkost of stoofpotten. De bloempjes zijn eetbaar. Vrijstaand groeien de planten enorm uit en trekken veel insecten […]
-
BIO Peterselie ‘Gigante d’Italia’ – Petroselinum crispum
€3,00Peterselie kan al in maart voorgezaaid worden, maar de kiemingsduur is dan wel lang (ca.1-2 weken). Bij hogere bodemtemperaturen verloopt de kieming aanmerkelijk sneller. Rechtstreeks zaaien in april-juni is ook mogelijk. Een rijafstand van 20 cm aanhouden en in de rij uitdunnen op 2 cm. Omdat voortdurend hergroei plaatsvindt kan men maandenlang van dezelfde planten snijden. Het verse blad kan in diverse gerechten gebruikt worden. Peterselie […]