Sold out

BIO Lathyrus – Lathyrus1 odoratus Zaden

3,00

Bio Lathyrus, ook bekend als de betoverende zoete erwt (sweet peas), is een bloem die niet alleen een heerlijke geur verpreidt, maar ook een lust voor het oog is met zijn prachtige kleuren en delicate bloemblaadjes.

Uitverkocht

Wil je weten wanneer dit product weer op voorraad is?

Bio Lathyrus, beter bekend als pronkboon, erwt, sweet peas of siererwt, is een klimplant die geliefd is om zijn prachtige en geurige bloemen. Deze plant behoort tot de vlinderbloemenfamilie en komt oorspronkelijk uit het middellandse zeegebied.

Wat Lathyrus odoratus zo bijzonder maakt, zijn de kleurrijke en gevarieerde bloemen. Ze kunnen een breed scala aan tinten hebben, waaronder roze, paars, rood, wit en blauw. De bloemen hebben ook een heerlijke zoete geur, waardoor ze perfect zijn voor het opfleuren van tuinen en het creëren van geurige boeketten.

Naast hun esthetische waarde hebben Lathyrus bloemen ook een functionele rol in de tuin. Ze zijn namelijk klimplanten die graag omhoog groeien en zich vastklampen aan hekken, pergola’s, trellises en andere ondersteuningen. Dit maakt ze ideaal voor het creëren van verticale tuinelementen en het bedekken van lelijke structuren.

Het kweken van Lahyrus is relatief eenvoudig. Ze hebben een goed doorlatende grond nodig en gedijen het beste in volle zon of halfschaduw. Het zaaien van de zaden kan in het vroege voorjaar worden gedaan, en met regelmatig water geven en ondersteuning tijdens het groeiseizoen, zul je al snel kunnen genieten van de prachtige bloemen en heerlijke geur van de zoete erwt.

Kortom Bio Lathyrus, is een betoverende en veelzijdige plant die tuinen verfraait met zijn kleurrijke bloemen en zoete geur. Het is een prachtige toevoeging aan elke tuin of bloemstuk.

 

Zaaimethode Bio Lathyrus:

Buitenteelt:

Rechtstreeks zaaien: April – Mei

Bloeiperiode: Juni – September

 

Neem ook eens een kijkje bij onze andere bloemen soorten:

Bloemen