Sold out

Salvia Victoria – Salvia1 farinacea H. Zaden

3,50

Salvia victoria, een prachtige en krachtige bloeiende plant die een levendige blauwe/paarse kleur toevoegt aan elke tuin.

Uitverkocht

Wil je weten wanneer dit product weer op voorraad is?

Salvia Victoria is een populaire en opvallende vaste plant die behoort tot de salviafamilie. Deze tuinplant staat bekend om zijn mooie blauwe/paarse bloemen en zijn vermogen om vlinders en bijen aan te trekken.

Salvia Victoria kan tot een hoogte van 90cm. groeien, maar wordt gemiddeld 45cm. groot, en heeft een compacte en bossige groeivorm. De bladeren zijn groen en hebben een aromatische geur wanneer ze worden aangeraakt.

Wat deze plant echt bijzonder maakt, zijn de bloemen. Salvia Victoria produceert prachtige bloemaren met heldere, intense blauwe/paarse bloemen. De bloemen bloeien van de vroege zomer tot de herfst en zorgen voor een langdurige kleur in de tuin.

De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en houdt van een zonnige standplaats. Salvia Victoria is relatie gemakkelijk te onderhouden en vereist weinig verzorging. Het is een uitstekende keuze voor borders, rotstuinen, bloembedden en zelfs containerbeplanting.

Naast zijn schoonheid heeft Salvia Victoria ook enkele medicinale eigenschappen. De bladeren bevatten essentiële oliën die worden gebruikt in aromatherapie en traditionele geneeskunde.

Kortom, De Victoria is een prachtige en veelzijdige plant die de tuin opfleurt met zijn heldere blauwe/paarse bloemen en aantrekkelijke geur. Het is een favoriet bij tuinliefhebbers vanwege zijn eenvoudige verzorging en aantrekkingskracht op bestuivers.

 

Productkenmerken

  Mooie diepblauwe bloemen
  Prachtig in een grote pot
  Aantrekkelijk voor bijen en vlinders

 

Zaaimethode Salvia Victoria:

Zaaien: Half Maart-half April onder glas of half April tot eind Mei buiten op zaaibed, 5/6 weken na het zaaien uitplanten. Een blikvanger in perken en borders. Mooi in combinatie met zilverachtig/grijs bladige planten.

 

Standplaats:

Standplaats licht: Zon

Hoogte: 45 cm

Type: Eenjarig

Periodes:

Zaaitijd binnen van: Februari

Zaaitijd binnen tot: April

Zaaitijd buiten van: April

Zaaitijd buiten tot: Mei

Bloeitijd van: Juni

Bloeitijd tot: September

Zaadkenmerken:

Zaden per gram: 1000

 

Neem ook eens een kijkje bij onze andere Salvia/Salie soorten:

Salvia

Salie