Doornloze bramen – Rubus fruticosus ‘Triple Crown’

Oorspronkelijke prijs was: €6,00.Huidige prijs is: €3,95.

Deze variëteit is één van de betere doornloze bramen en heeft de naam ‘Triple Crown’ door de drie kenmerken die hij bezit: Zeer smaakvol, hoge opbrengst en goede ziekte resistentie. Produceert vrij grote vruchten met een sterke sappige zoete smaak.

Doornloze bramen, Rubus fruticosus Triple Crown ook wel braambes genoemd is een doornloze zwarte braam, u kunt deze bramen gemakkelijk plukken zonder scherpe doornen te trotseren. Deze doornloze braam is sinds 1985 afkomstig uit Noord Amerika.

 

Informatie doornloze bramen (triple crown):

 

Een zonnige plaats geeft de beste oogst! Aan de grondsoort stelt de braam geen eisen, indien deze in de zomer af en toe maar wat water krijgt (niet laten uitdrogen).

Koudbestendig tot -20°C, de Doornloze bramen Triple Crown is bestand tegen strenge winters zonder terugdeinzen.

Op volwassen leeftijd wordt hij 2,50 tot 3 meter hoog en 1 tot 2 meter breed (bij een volgroeide plant).

Van Mei tot Juli staan de doornloze bramen in bloei met mooie wit/roze bloemen die bijen en bestuivende insecten aantrekken. Eerst zijn de bramen fel rood van kleur en zijn rijp wanneer deze zwart zijn. Sappig en stevig, de bramen van Rubus fruticosus Triple Crown zijn zoet en heerlijk aromatisch.

De oogst vindt plaats tussen eind Juli en Oktober en maakt het mogelijk om tussen de 5 en 10 kilo fruit per seizoen te plukken. Ze kunnen direct worden gegeten, maar ook worden verwerkt in salades, jam of gebak (en natuurlijk nog veel meer).

Doornloze bramen – triple crown zijn goed ziekteresistent

(bladverliezend in de winter)

 

Al onze planten worden op ecologische wijze geteeld. Dat betekend dat wij géén bestrijdingsmiddelen gebruiken (wij spuiten geen gif). Onze kruiden planten worden allemaal geleverd in een P11 pot (1 liter pot). Onze kruiden worden mee gekweekt met de seizoenen, wij maken geen gebruik van een verwarmde kas of koelingen. De planten worden geleverd aan de hand van de weersomstandigheden.

 

Neem ook eens een kijkje bij onze andere doornloze braam soort:

Doornloze braam