Framboos MallingPromise – Rubus ideaus ‘Malling Promise’

Oorspronkelijke prijs was: €6,00.Huidige prijs is: €3,95.

Framboos MallingPromise is een fascinerende cultivar van frambozen die zijn naam eer aandoet door de belofte van overvloedige oogsten en uitzonderlijke smaak waar te maken.

Op voorraad

Framboos MallingPromise is een fascinerende cultivar van frambozen. Met zijn rijke geschiedenis, unieke kenmerken en culinaire veelzijdigheid verdient deze variëteit zeker aandacht.

 

Kenmerken van Framboos MallingPromise:

Framboos MallingPromise staat bekend om zijn indrukwekkende kenmerken die het tot een waardevolle aanwinst maken voor elke tuin of boerderij:

 1. Opbrengst: Een van de meest opvallende eigenschappen van Framboos MallingPromise is zijn hoge opbrengst. Deze variëteit produceert overvloedige oogsten van sappige, smaakvolle frambozen, waardoor het een ideale keuze is voor commerciële telers en enthousiaste tuiniers.
 2. Smaak: De smaak van Framboos MallingPromise is onmiskenbaar heerlijk. De vruchten zijn zoet met een lichte zuurheid, wat zorgt voor een perfecte balans van smaken die elke fijnproever zal waarderen.
 3. Weerstand tegen ziekten: Een ander voordeel van Malling Promise is zijn natuurlijke weerstand tegen veelvoorkomende frambozenziekten, waardoor telers minder hoeven te investeren in ziektebestrijding en de kans op een gezonde oogst toeneemt.
 4. Groeikracht: Deze variëteit gedijt goed in verschillende klimaten en bodemsoorten, waardoor het een veelzijdige keuze is voor telers over de hele wereld.

 

Teelt en Verzorging:

Het succesvol telen van Framboos MallingPromise vereist aandacht voor detail en een zorgvuldige benadering van het kweken van deze waardevolle planten. Hier zijn enkele tips voor het kweken en verzorgen van Malling Promise frambozen:

 1. Locatie: Kies een zonnige locatie met goed doorlatende grond voor het planten van Malling Promise frambozen. Deze planten gedijen in volle zon en hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes.
 2. Planten: Plant Malling Promise frambozen in goed bemeste grond en zorg voor voldoende ruimte tussen de planten om luchtcirculatie te bevorderen en de verspreiding van ziekten te voorkomen.
 3. Ondersteuning: Omdat Malling Promise frambozen een sterke groei vertonen, is het belangrijk om ze te ondersteunen met behulp van trellising of andere ondersteunende structuren om te voorkomen dat de planten omvallen onder het gewicht van de vruchten.
 4. Snoeien: Regelmatig snoeien is essentieel voor het behoud van een gezonde en productieve Malling Promise framboos. Verwijder oude, zieke of beschadigde takken en dun de planten uit om de luchtcirculatie te verbeteren en de groei van nieuwe scheuten te bevorderen. (Let op: frambozen woekeren)

 

Culinaire Toepassingen

Naast zijn uitmuntende eigenschappen in de tuin is Malling Promise ook geliefd vanwege zijn culinaire veelzijdigheid. Hier zijn enkele heerlijke manieren om te genieten van de smaakvolle vruchten van deze bijzondere frambozenvariëteit:

 1. Verse Consumptie: Er gaat niets boven het rechtstreeks plukken van sappige Malling Promise frambozen van de struik en ze direct te consumeren voor een explosie van smaak en zoetheid.
 2. Jam en Gelei: De natuurlijke zoetheid en zuurgraad van Malling Promise frambozen maken ze perfect voor het maken van heerlijke jam en gelei die lang meegaan en geweldig smaken op brood, toast of bij kaasplankjes.
 3. Desserts: Voeg Framboos MallingPromise frambozen toe aan taarten, muffins, crumbles, en andere desserts voor een verfrissende en smaakvolle twist.
 4. Smoothies: Maak verfrissende smoothies en shakes met Malling Promise frambozen voor een gezonde en heerlijke traktatie boordevol vitamines en antioxidanten.

 

Neem ook eens een kijkje bij onze andere Frambozen:

Frambozen

 

Andere suggesties…

 • Korting

  Gele framboos ‘Fallgold’

  De Rubus Idaeus Fallgold is een herfstframboos. De vruchten hebben een prachtige gele kleur. De vruchten zijn wat kleiner dan u wellicht gewend bent maar de smaak is heerlijk zoet! De Fallgold bloeit vanaf eind mei met prachtige kleine witte trossige bloemen die echt een magneet zijn voor bijen en hommels. Niet alleen lekkere vruchten […]

  Oorspronkelijke prijs was: €6,00.Huidige prijs is: €3,95.
 • Korting

  Framboos ‘Rubus Idaeus Fupi’

  De Rubus Idaeus Fupi is een zomerframboos met opvallend grote, donkerrode vruchten en hebben een zoetzure smaak. De struik bloeit in april met kleine lichtroze bloemetjes die veel bijen en hommels aantrekken. De vruchten kunt u verwachten vanaf eind juli. De Rubus Idaeus Fupi houdt van een zonnige standplaats en een humusrijke, lichtzure grond. Hoe […]

  Oorspronkelijke prijs was: €6,00.Huidige prijs is: €3,95.
 • Korting

  Kleinfruit box (6 planten)

  Met deze kleinfruitbox heeft u 6 verschillende soorten kleinfruit voor maar €30 ! Geniet in de zomer en het najaar van eigen fruit uit de tuin. Gezond, en Lekker!

  Oorspronkelijke prijs was: €30,00.Huidige prijs is: €22,00.