Basilicum Large leaved – ocimum basilicum H. Zaden

2,75 Incl. btw

basilicum large leaved, Proef de authentieke smaak met de levendige en aromatische basilicum genovese – de perfecte aanvulling op je favoriete pasta’s, salades en pizza’s!

Op voorraad

  • Webshop. Bestellingen worden op werkdagen binnen 24 uur verzonden
  • Gratis verzending vanaf 75 euro
  • Alle planten zijn op ecologische wijze en onbespoten (zonder gif) geteeld
  • Kwalitatief en maatschappelijk verantwoord!
  • Webshop. Bestellingen worden op werkdagen binnen 24 uur verzonden
  • Gratis verzending vanaf 50 euro
  • Alle planten zijn op ecologische wijze en onbespoten (zonder gif) geteeld
  • Kwalitatief en maatschappelijk verantwoord!

Basilicum large leaved genovese is een specifieke variëteit van basilicum die zijn oorsprong vind in de regio Ligurië in Italië, vooral in de stad Genua. Het staat bekend om zijn intense aroma, zoete smaak en heldergroene bladeren.

Deze basilicumsoort wordt vaak gebruikt in de Italiaanse keuken en is een essentieel ingrediënt in klassieke gerechten zoals pesto genovese. De bladeren hebben een lichte pepermuntsmaak en een vleugje zoetheid, waardoor ze perfect samengaan met tomaten, mozzarella, olijfolie en knoflook.

Basilicum large leaved groeit het beste in warme klimaten en gedijt goed in goed doorlatende grond. Het kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en heeft regelmatig water nodig om gezond te blijven. Het is een veelzijdig kruid dat zowel vers als gedroogd kan worden gebruikt om smaak toe te voegen aan verschillende gerechten.

Zaaien half Mei tot Juli in een kweekbakje en na ca. vier weken uitplanten, of in een bloempot en wat uitdunnen. Het blad kan je vers gebruiken maar ook gedroogd. Wel bewaren in een goed afgesloten blik of pot.