Sold out

Biet of Kroot Kogel 2 – Beta vulgaris H. Zaden

1,50

Biet of kroot, is een prachtige dieprode biet met een heerlijk zoete smaak en een knapperige textuur. Ideaal om te roosteren, te pureren voor soepen of salades, of om te gebruiken als kleurrijk ingrediënt in diverse culinaire creaties.

Uitverkocht

Wil je weten wanneer dit product weer op voorraad is?

De biet of kroot kogel 2 is een bijzondere variëteit van de rode biet. Het is een populaire keuze onder tuinders en koks vanwege zijn unieke eigenschappen. Deze biet heeft een dieprode kleur en een gladde, ronde vorm, waardoor hij er zeer aantrekkelijk uit ziet.

Wat de smaak betreft, staat de biet of kroot kogel 2 bekend om zijn zoete en sappige karakter. De natuurlijke suikers in de biet zorgen voor een heerlijke zoetheid, terwijl de textuur stevig en knapperig blijft. Dit maakt hem veelzijdig in de keuken, omdat hij zowel rauw als gekookt kan worden gebruikt.

De biet of kroot kogel 2 is geweldig om te roosteren, waarbij de hitte de zoetheid naar voren brengt en een heerlijke karamelisatie creëert. Het kan ook worden gepureerd en gebruikt worden als basis voor smakelijke soepen of als toevoeging aan salades voor extra kleur en smaak.

Bovendien is de biet of kroot rijk aan voedingsstoffen en antioxidanten, waardoor het een gezonde keuze is. Het bevat vitamines, mineralen en vezels die bijdragen aan een goede gezondheid.

kortom, de biet of kroot kogel 2 is een veelzijdige en smaakvolle groente die zowel visueel als culinair aantrekkelijk is. Het is een geweldige toevoeging aan verschillende gerechten en biedt tal van gezondheidsvoordelen.

Productkenmerken

  Rode biet voor zomerteelt
  Groeit op alle grondsoorten
  Uitstekende ronde rode biet

Zaaimethode Biet of Kroot:

Zaaien: onder glas (minimaal 15 graden) vanaf half februari tot eind maart. In de volle grond zaaien vanaf april tot juni.

Oogsten: na 35 dagen het blad en na 60 tot 90 dagen de bietjes. 

 

Geef ze na opkomst een mulch laagje om uitdrogen te voorkomen. Geen kunstmest geven! 

200 zaden (4 g)