Sold out

ijskruid – Mesembryanthemum Chrystallinum H. Zaden

2,00

ijskruid, een betoverende succulent met glinsterende bladeren en stralende bloemen, die een vleugje magie toevoegt aan elke tuin.

Uitverkocht

Wil je weten wanneer dit product weer op voorraad is?

Ijskruid, ook wel bekend als kristalijskruid, is een opvallende succulent plant die bekend staat om zijn unieke eigenschappen. Het is een winterharde plant die oorspronkelijk afkomstig is uit Zuid-Afrika.

Wat dit ijs kruid zo bijzonder maakt, zijn de glinsterende bladeren en stralende bloemen. De bladeren hebben een opvallend kristalachtig uiterlijk en lijken bijna te glinsteren in het zonlicht. De bloemen zijn klein en kleurrijk, variërend van wit, geel, oranje tot roze. Ze bloeien meestal in de zomer en voegen een prachtig contrast toe aan de groene bladeren.

Een ander interessant kenmerk van het ijs kruid is de aanpassing aan droge omstandigheden. Deze plant slaat water op in zijn dikke bladeren, waardoor hij goed bestand is tegen droogte. Dit maakt het een ideale keuze voor tuinen met weinig water of droge klimaten.

Naast zijn esthetische schoonheid heeft het ijskruid ook enkele medicinale toepassingen. Het wordt vaak gebruikt in de traditionele geneeskunde vanwege de veronderstelde ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen.

Hoewel het kruid voornamelijk wordt gekweekt als sierplant, zijn de bladeren en bloemen eetbaar. Ze hebben een knapperige textuur en een licht zoute smaak. Ze kunnen worden toegevoegd aan salades, sandwiches of gebruikt worden als garnituur.

Al met al is ijskruid een prachtige en fascinerende plant die zeker de aandacht trekt in elke tuin of landschap.

Productkenmerken

  Niet alledaagse groente
  Licht zure en zoute smaak
  Het blad is bezet met kristalachtige druppeltjes

Zaaimethode Ijskruid:

Zaaien Maart/April in een zaaibakje of April/Juni buiten op een zaaibed. Één keer verspenen en vervolgens uitplanten. Vlezige bladeren, die mild en verfrissend smaken en gelijk ook sappig en krokant zijn.

Periodes:

Zaaitijd binnen van: Maart

Zaaitijd binnen tot: April

Zaaitijd buiten van: April

Zaaitijd buiten tot: Juni

Oogsttijd van: Juni

Oogsttijd tot: Oktober

Zaadkenmerken:

Zaden per gram: 5000