Prachtig bolrond tot ovaalrond minikomkommertje, iets groter dan een kers. Donkergroen met lichtgroene marmering en een gladde huid. Zo mooi en toch eetbaar, zowel rauw als voor inmaak, maar ook in de roerbakschotel. De frisse, iets zure komkommersmaak is onmiskenbaar.
Zaaimethode
Zaaien: binnen vanaf eind maart – eind mei. De meeste rassen groeien goed buiten (zie de rasbeschrijving), in de kas is het succes en de oogst groter. Uitplanten: in de kas vanaf eind april, buiten vanaf eind mei. Niet alleen op de datum, maar vooral op het weer letten!
20 zaden
Sappig, harig groot blad met prachtige helderblauwe, eetbare bloemen. Het blad kan gegeten worden door de salde en de bloemen zijn een prachtige garnering. De bloemen lokken insecten waaronder bijen en daar is de natuur blij mee! De hoogte van de plant varieert van 30 tot 60 cm. Zaaien kan direct op de plaats waar […]