Sold out

Peper Cayenne Long Slim – Capsicum1 Annuum H. Zaden

2,00

Peper Cayenne Long Slim, is een krachtige en pittige specerij die bekend staat om zijn slanke vorm, intense smaak en duidelijke aanwezigheid in gerechten.

Uitverkocht

Wil je weten wanneer dit product weer op voorraad is?

Peper Cayenne long slim is een variëteit van cayennepeper die wordt gekenmerkt door zijn langwerpige vorm. Het is een populaire specerij in verschillende keukens over de hele wereld vanwege zijn scherpe en pittige smaak. Deze peper staat bekend om zijn kruidige hitte, die gerechten een intense smaak en een  pikante kick geeft.

Naast zijn smaakvolle eigenschappen staat deze peper ook bekend om zijn gezondheidsvoordelen. Het bevat een stof genaamd capsaïcine, die verantwoordelijk is voor de scherpte van de peper en ook verschillende gezondheidsvoordelen heeft, waaronder het stimuleren van de stofwisseling, het verminderen van ontstekingen en het bevorderen van de spijsvertering.

Deze specerij kan worden gebruikt in verschillende gerechten, zoals soepen, stoofschotels, sauzen, marinades en zelfs desserts. Het kan zowel vers als gedroogd worden gebruikt, afhankelijk van de gewenste intensiteit van de smaak. Peper cayenne long slim voegt niet alleen smaak toe aan gerechten, maar kan ook een gerecht een levendige kleur geven.

Kortom, deze peper is een veelzijdige en krachtige specerij die zowel smaak als pit toevoegt aan gerechten, en daarnaast ook nog eens verschillende gezondheidsvoordelen biedt.

(de peper kan ook worden ingevroren)

Productkenmerken

  Een pittige spaanse peper
  Geschikt voor opkweek binnenshuis of buiten onder glas
  Kan uitstekend op de koude grond gekweekt worden

Zaaimethode Peper Cayenne long slim:

Hij kan binnenshuis of buiten onder glas gekweekt worden op de koude grond.

Het zaaien kan binnenshuis in potten en het liefst in de maanden Februari en Maart. Als de blaadjes verschijnen heeft het plantje een eigen pot nodig. Begin Mei kan er uitgeplant worden in de vollegrond op een onderlinge afstand van 80×40 cm. De planten hebben een steunstok nodig en de hoofdstengel moet getopt worden. Het beste kun je 3 tot 4 zijscheuten aanhouden en de overige scheuten wegnemen. De grond moet vochtig blijven. Van Juli tot September kan er geoogst worden.

 

Standplaats:

Zaaien vollegrond: Ja

Standplaats licht: Zonnig en beschut

Periodes:

Zaaitijd binnen van: Februari

Zaaitijd binnen tot: April

Oogsttijd van: Juli

Oogsttijd tot: Oktober

Advies en tips:

Zaaiadvies: Binnenshuis in potten

Verzorgingsadvies: Houdt grond voldoende vochtig

Zaadkenmerken:

Zaden per gram: 150

Scovilleschaal:

Deze peper meet 20000 Scoville.
We drukken de heetheid van pepers uit in eenheden Scoville. Pure Capsaïcine meet 15-16 miljoen Scoville.

 

Neem ook eens een kijkje bij onze andere peper soorten:

Peper soorten