Italiaanse rauwkostsalade (zij noemen dit soort Rucola coltivata), lekker pittig groen blad, jong plukken als het blad±8-10 cm hoog is. Als Rucola langzaam groeit door warmte, zon en niet te veel water, dan wordt de smaak veel sterker. Dat heeft slimme supermarkten ertoe geïnspireerd om deze “Wasabi-Rucola” te noemen. De “echte” vind je bij nr. 242120. Let op, als je de langzame teelt overdrijft, dan schieten de plantjes in de bloei.
Zaaimethode
Zaaien: maart-september buiten, steeds een portie zaaien geeft voortdurend verse oogst. Ze kunnen wat kou verdragen. In de zomer vochtig houden om snel doorschieten te voorkomen. Binnen kan jaarrond worden gezaaid. Dit soort wordt ook geteeld als microgroente (voor het jonge plantje met kiemblad of eerste gewone blad). Microgroente wordt op vochthoudend materiaal gekweekt (keukenrol, watten, aarde). Voor de ontkieming donker en warm, na de ontkieming licht en koeler.
10 gram