Sold out

Sojaboon ‘Edamame Green Shell’ – Glycine1 max H. Zaden

3,00

Sojaboon een verse, groene en knapperige Edamame in hun natuurlijke omhulsel, boordevol smaak en gezondheid.

Uitverkocht

Wil je weten wanneer dit product weer op voorraad is?

Sojaboon Edamame zijn jonge sojabonen die worden geoogst voordat ze volledig rijp zijn. Ze worden meestal gegeten als een gezonde snack of als bijgerecht. Het omhulsel van de Edamame, ook wel de ‘green shell’ genoemd, is stevig en groen van kleur. Het biedt bescherming aan de sappige en knapperige boontjes binnenin.

Sojaboon Edamame green shell is niet alleen lekker, maar ook voedzaam. Ze zijn een uitstekende bron van eiwitten, vezels en verschillende essentiële voedingsstoffen, zoals foliumzuur, ijzer en Vitamine K. Bovendien zijn edamame van nature laag in calorieën en vet, waardoor ze een gezonde keuze zijn voor mensen die op hun voeding letten.

De smaak van sojabonen is mild en nootachtig, en ze kunnen zowel warm als koud worden geserveerd. Het is gebruikelijk om de boontjes uit hun omhulsel te halen voordat je ze eet. De sojaboon kan worden gestoomd, gekookt, geroosterd of zelfs verwerkt in verschillende gerechten zoals salades, roerbakgerechten, sushi en nog veel meer.

Kortom, sojabonen edamame in hun green shell zijn heerlijke, voedzame en veelzijdige boontjes die een geweldige toevoeging zijn aan een gezond dieet.

 

Productkenmerken

  Productief ras
  Goede teelt in ons klimaat
  Erg populaire Japanse snack

 

Zaaimethode Sojaboon:

Zaaien: Begin Mei-Juni binnen of in de kas bij 20°C voorzaaien en buiten uitplanten zodra de zaailingen groot genoeg zijn. Of, vanaf half Mei direct in de vollegrond. Green Shell is een productief en vroeg ras dat zeer geschikt is voor Edamame boontjes, een erg populaire Japanse snack.

 

Periodes:

Zaaitijd binnen van: Mei

Zaaitijd binnen tot: Juni

Zaaitijd buiten van: Mei

Zaaitijd buiten tot: Juni

Oogsttijd van: Augustus

Oogsttijd tot: September

 

Neem ook eens een kijkje bij onze andere bonen:

Bonen