Sold out

Ui Rossa lunga di Firenze – Allium 1cepa H. Zaden

3,00

Ui Rossa lunga di Firenze – Allium cepa. Een elegante Italiaanse schoonheid die je gerechten betovert met haar diepe smaak en knapperige structuur.

Uitverkocht

Wil je weten wanneer dit product weer op voorraad is?

De Ui Rossa lunga di Firenze, ook wel bekend als de Florentijnse rode ui, is een unieke variëteit van ui die afkomstig is uit Italië. Deze ui staat bekend om zijn karakteristieke langwerpige vorm en dieprode kleur, waardoor hij er visueel aantrekkelijk uitziet in verschillende gerechten.

De Rossa lunga di Firenze heeft een milde en zoete smaak waardoor hij zowel rauw als gekookt kan worden gegeten. Het is een veelzijdige ui die vaak wordt gebruikt in salades, sauzen, stoofschotels en gegrilde gerechten. Zijn zoete smaak komt het beste naar voren wanneer hij wordt gekarameliseerd, waardoor hij een heerlijke toevoeging is aan gerechten als uiensoep of geroosterde groenten.

Naast zijn smaakvolle eigenschappen heeft de Ui Rossa lunga di Firenze ook een hoog gehalte aan voedingsstoffen. Uien zijn over het algemeen een goede bron van vezels, vitamine C, Vitamine B6 en antioxidanten. Ze kunnen bijdragen aan een gezonde spijsvertering, het immuunsysteem versterken en ontstekingsremmende voordelen bieden.

De Ui Rossa lunga di Firenze is een geliefde ui onder chef-koks en liefhebbers van de Italiaanse keuken vanwege zijn unieke smaak en veelzijdigheid. Het is een ingrediënt dat vaak wordt gebruikt opm gerechten een heerlijke en kleurrijke twist te geven

 

Productkenmerken

  Langwerpige rode ui
  Zacht van smaak
  Sjalot-uien

 

Zaaimethode Ui Rossa lunga di Firenze:

Maart-April in de vollegrond zaaien in regels. Na 6 weken iets uitdunnen.
Plaats op een zonnige plek in een niet al te natte grond. Rossa lunga di
Firenze is een langwerpige rode ui, zacht van smaak en geschikt om rauw
te verwerken in gerechten.

 

Periodes:

Zaaitijd buiten van: Maart

Zaaitijd buiten tot: April

Oogsttijd van: September

Oogsttijd tot: Oktober