

Aardbei Favori, Aardbeienplant. Het heerlijkste aardbeien ras ooit! (doordragend ras) Favori kwam als lekkerste aardbeien ras uit de lekkerste aardbei wedstrijd.
Aardbei Florentina, Aardbeienplant (doordragend ras) is een verrukkelijk ras dat bekend staat om zijn intens zoete smaak, sappige textuur en opvallend rode kleur.
Aardbei Furore, Aardbeienplant (doordragend ras) een verrukkelijke explosie van zoete en sappige smaken die je smaakpapillen betovert en je zintuigen prikkelt!
Aardbei Hademar, Aardbeienplant! (Doordragend ras) De verrukkelijke zoete juweeltjes van de tuin, zorgen voor een smaakexplosie die je doet smelten van genot.
Absint alsem staat bij de meeste mensen bekend als het kruid waarvan het toenmalige verboden drankje Absint van werd gemaakt. Absint is vooral een prachtige kruidenplant. Informatie: Artemisia absinthium / absinth of alsem / wormwood / Armoise absinthe / Echter Wermut / Ajenjo / Asensio / Ajorizo / have-malurt / bylica piolun / aels […]
Ananas munt, een verfrissende en exotische kruiden variëteit met een heerlijk aroma van sappige ananas, brengt een tropisch tintje naar elke tuin of gerecht.
Bieslook is een fantastisch kruid. Dit kruid heeft erg veel toepassingen in de keuken, en als de plant gaat bloeien dan trek je veel insecten naar je tuin! Bies look is ook een onmisbaar kruid om als keukenkruid te gebruiken.
Bijvoet is een zwak aromatische plant. De plant dankt waarschijnlijk zijn naam aan de Romeinen, die bladeren van Bijvoet in hun sandalen stopten om voetproblemen te voorkomen. Informatie: Bijvoet (Artemisia vulgaris) / Alsem / Blanke aalst / Mugwort / Common Wormwood / Felon Herb / Sailors Tobacco wort / St John’s plant / […]
Petroselinum crispum oftewel bladpeterselie, dit is de meest gangbare peterselie. Peterselie wordt gebruikt in de keuken De bladpeterselie is wat sterker van smaak dan de krulpeterselie. Een takje (of een paar blaadjes) is heel geschikt als garnering op koude schotels en soep. De bladpeterselie is een winterharde 2jarige plant De bladpeterselie mag in een pot […]
Boerenwormkruid – Tanacetum Vulgare is een inheemse vaste plant uit de Composietenfamilie (Asteraceae) die lang bloeit en veel bijen en vlinders aantrekt. Informatie: Tanacetum vulgare Familie: Composietenfamilie (Asteraceae) Type: Vaste plant Winterhardheid: Boerenwormkruid is winterhard Standplaats: Zon, halfschaduw Bloeitijd: Juni – Oktober Bloeikleur: Geel Hoogte: 60Cm. – 150Cm. Bij een volgroeide plant Bladverliezend: Boerenwormkruid […]
Bonenkruid is een aromatisch kruid met een warme, kruidige smaak, dat perfect past in mediterrane gerechten en stoofschotels.
Foeniculum vulgare wordt venkel ook genoemd. De plant bereikt uiteindelijke een hoogte van ongeveer 150Cm. bij een volgroeide plant. De donkere kleur van de stengels en het blad van deze venkel soort is heel bijzonder en een belangrijk kenmerk voor deze venkel. Deze venkel soort bloeit geel vanaf juni tot en met september, de bijen […]
Chinese maggiboom of Franse uiensoepboom, een bijzondere boom! Deze boom kan erg groot worden als hij de kans krijgt en is ook winterhard tot -20. De Nederlandse winters kan de boom dus prima hebben. Mits hij niet te nat staat. informatie: Chinese boom Familie: Meliaceae Type plant: Boom, struik Winterhardheid: Ja, mits niet te nat […]
Citroengras of sereh is een Aziatisch kruid met een zachtzuur aroma. En heel geschikt voor verschillende doeleinde.
Citroenmelisse is een frisse kruidensoort die gebruikt kan worden voor veel toepassingen. gebruik de citroenmelisse vers in de thee, dit doe je hetzelfde als dat je munt zou gebruiken. de frisse citroensmaak is heerlijk! De blaadjes kun je in veel gerechten gebruiken. Denk aan salade , sauzen en vis- en vlees gerechten. Citroenmelisse is niet […]
Citroentijm, ofwel Thymus citriodorus, is een veelzijdige en aromatische kruidenplant die niet alleen je gerechten kan verrijken, maar ook een prachtige toevoeging vormt aan je tuin. Met zijn frisse citroengeur en -smaak is het een favoriete keuze voor koks en gezondheidsliefhebbers. Thymus citriodorus Familie: Lamiaceae (lipbloemenfamilie) Type: Vaste plant / Meerjarig Winterhardheid: Tijm is winterhard […]
Colakruid, wetenschappelijk bekend als Artemisia abrotanum, is een veelzijdige en aromatische plant die al eeuwenlang gewaardeerd wordt vanwege zijn unieke smaak en praktische toepassingen. De naam zegt het al, hij ruikt naar cola maar hij smaakt niet zo. De smaak is licht bitter. Informatie Colakruid: Artemisia abrotanum ‘Cola’ / Artemisia abrotanum var. […]
Franse dragon, ook wel bekend als Estragon of de drakenplant, is de Aston Martin onder de kruiden: hij heeft een beetje finetuning nodig om te werken, maar zijn smaak en impact zijn ongeëvenaard. Het is een vrij groot kruid met donkergroene, smalle bladeren die lang en glad zijn. De sterke, licht anijsachtige smaak speelt vele […]
Griekse Basilicum minette is een aromatisch kruid dat bekend staat om zijn intense smaak en geur. Het kruid is afkomstig uit het Middellandse zeegebied en wordt vaak gebruikt in de mediterrane keuken vanwege zijn verfijnde smaak. Het is een delicate plant die goed gedijt in warme en zonnige omstandigheden. Informatie: Ocimum basilicum ‘Minette’ […]
Dit familielid van de stokroos en kaasjeskruid groeit in het wild op zilte en brakke gronden. In de tuin past hij zich naadloos aan. De plant kan 1,5 m hoog worden, heeft grijs viltig blad en 5 cm grote open (enkele) bloemen: wit of lichtroze.
Zeer geliefd is deze plant met zijn decoratieve blad in vele bonte en effen vormen en elegante trompetvormige bloemetjes! Goed voor zon of schaduw en ook prachtig in een grote pot.
Hyssopus officinalis ‘Albus’ is een aromatische plant van met smalle blaadjes en witte bloemen. De jonge takjes van Hyssop worden in de keuken gebruikt om gerechten te kruiden zoals bij kwark/platte kaas, rijst, bonengerechten en in vleesmarinades maar ook als kruid voor vlees, vis, salades, soep, sauzen en gebak. Het is ook lekker in gekoelde […]
De Helichrysum italicum of Kerriekruid komt oorspronkelijk het zuiden van Europa, en wordt in Italië ook wel het Italiaanse zonnegoud genoemd, deze heerlijk geurende plant kan ook in gerechten worden gebruikt en even worden meegekookt in het eten zodat hij zijn smaken afgeeft. Echter moeten we het kruid niet verwarren met het keukenspecerij kerrie, want […]
De kleine pimpernel is een vaste plant uit de rozenfamilie (Rosaceae). De plant wordt ook wel ‘sorbenkruid’ of ‘bloedkruid’ genoemd. Beide namen houden relatie met de botanische naam. ‘Sanguis’ betekent bloed, terwijl ‘sorbis’ (sorba) opnemen of absorberen betekent. De kleine pimpernel bevat looistoffen, saponine en een flavon. De plant wordt gebruikt als bloedstelper. In Angelsaksische […]