Van alle basilicum soorten heeft dit soort het grootste blad. Dit soort basilicum wordt veel gebruikt in de Italiaanse keuken. Het blad van dit soort is harder dan de genovese “gewone” basilicum. Ook wordt er vaak gezegd dat de aroma van dit soort sterker is dan die van andere soorten. Kortom, probeer het eens!
Hoe te gebruiken?
Gebruik de bladeren van de “mammoet”basilicum plant. om in stukjes te scheuren en strooi de stukjes over de pasta, lasagne, soep of een heerlijke tomatensalade met mozzarella. Voeg verse basilicum altijd pas op het eind toe zodat er geen smaak verloren gaat!
zet de plant in een plantenbak of volle grond, het kan allebei. houd er wel rekening mee dat de basilicum maar 1 jarig is. Basilicum is echt dol op zon! Dus lekker in de volle zon zetten.
Oregano, Marjolein, Marjoraan, allemaal namen voor deze plant. De oregano is ook een van de basis kruiden voor in de keuken. Marjolein wordt gebruikt in salades, soepen, sauzen, vlees, aardappelgerechten, kaas en likeur. Wat specifieker kom je het kruid zoal tegen in tomatengerechten, ragouts en gebraden wild. Marjolein kan goed in een pot of kuip worden […]
Knoflookbieslook (Latijnse naam: Allium tuberosum) is een leuke aanvulling op uw kruidentuin en bij de keukenkruiden. Hij heeft een sterke knoflook en uien smaak.
Boerenwormkruid Tanacetum vulgare is een inheemse vaste plant uit de Composietenfamilie (Asteraceae) die lang bloeit en veel bijen en vlinders aantrekt.