Koriander, ook wel Ketoembar genoemd, wordt veel in de Aziatische keuken gebruikt. Van de plant kun je het blad, het zaad en de stengel gebruiken. Er is een groot verschil in smaak tussen de zaden en de bladeren van de plant. Het blad is fris en overheersend van smaak, de zaden zijn mild en hebben een zoete geur. De plant is eenjarig. Laat het kruid aan het eind van het seizoen doorschieten en hij geeft prachtige witte bloemen! De insecten zullen er dol op zijn.
Zet de plant in de volle grond of in een plantenbak. Koriander is snel tevreden, maar let erop dat de plant niet te nat staat! Koriander vindt het niet erg om een paar uurtjes schaduw te hebben per dag.
Marokkaanse munt is een fantastisch kruid, maak zelf een heerlijke munt thee of gebruik hem in een van de vele gerechten! Marokkaanse munt heeft een brede toepassing in veel gerechten en drankjes, denk maar eens aan een een heerlijke verse kruiden thee of aan een Mojito! Zet de munt in de volle zon of half […]
De Russische Dragonplant heeft aromatische lange, smalle, donkergroene langwerpige bladeren met een pikante smaak met anijsachtige bijsmaak. De dragon wordt gebruikt in de keuken en je kunt de jonge blaadjes van dragon gebruiken in soepen, sauzen, salades, vis, vlees en ei, maar wel spaarzaam. Ook in dragonazijn en bearnaisesaus. De Russische dragon bloeit met witte/geel/groene […]
Citroenverbena is een redelijk onbekend kruid in Nederland. In Frankrijk zijn ze er gek van en daar noemen ze het kruid Verveine. Als je nog nooit Citroenverbena thee hebt geproefd dan zou ik deze plant zeker in het winkelmandje doen, het is zeker de moeite waard! Aloysia citrodora / Verbena citrodora / Lippia citrodora […]