Salie Tricolor – Salvia officinalis (driekleurige salie)1

2,50

Salie tricolor, salvia officinalis ‘tricolor’ ook wel driekleurige salie genoemd is een prachtige plant uit de lipbloemenfamilie, zowel visueel als culinair zeer aantrekkelijk.

Artikelnummer: 48743 Categorie:

Ontdek de Salie Tricolor, beter bekend als salvia officinalis ‘tricolor’, een blikvanger voor elke kruiden- of siertuin. Deze half wintergroene plant kenmerkt zich door haar compacte, opgaande groei en haar uniek gekleurde, aromatische bladeren. Met een divers palet van grijsgroen tot paars grijze tinten en ovaal tot langwerpige vormen, is ze een traktatie voor het oog gedurende het hele seizoen.

Naast haar visuele aantrekkingskracht, verrijkt de Salie Tricolor je tuin met haar geur, vooral wanneer de lila bloemen zich tonen van Juni tot Augustus. Ondanks haar opvallende verschijning, is deze salie verrassend onderhoudsvriendelijk. Een lichte snoeibeurt in het voorjaar kan om de vorm te behouden, maar is geenszins noodzakelijk voor haar welzijn.

 

Dit kruid is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een aanwinst voor de keuken. De aromatische bladeren kunnen gebruikt worden in verschillende gerechten, waarmee u een authentieke en smakelijke touch aan uw maaltijden geeft. Of u nu een amateurkok of een liefhebber van tuinieren bent, de Salvia officinalis ‘Tricolor’ is een plant die zowel schoonheid als functionaliteit biedt.

Haal deze fraaie en veelzijdige plant in huis of plant haar in uw tuin om continu te genieten van haar sierlijke uitstraling en culinaire potentieel. Het is de perfecte keuze voor wie een eenvoudige manier zoekt om kleur, geur en smaak toe te voegen aan het dagelijkse leven.

 

Verzorgingstips Salie tricolor:

Verzorging/water:

Zorg ervoor dat de grond rondom de Salvia officinalis ‘Tricolor’ licht vochtig blijft. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme periodes. Let op dat de plant niet te lang in natte grond staat, dit kan leiden tot wortelrot.

 

Onderhoud:

Verwijder regelmatig de uitgebloeide bloemen om de groei van nieuwe bloemen te stimuleren. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en houtige groei te voorkomen. Voeg compost of mest toe in het voorjaar om de groei te bevorderen.

 

Standplaats:

Salie houdt van een zonnige standplaats en gedijt goed in goed doorlatende grond. Plaats de plant op een plek waar hij minimaal 6 uur direct zonlicht krijgt. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is, want dit kan leiden tot schimmelziekten.

 

Gebruik Salie tricolor:

 

De Salie tricolor, ook wel bekend als driekleurige Salie, is een prachtige plant die zeer geschikt is voor decoratief gebruik in de tuin. Met zijn opvallende groen-witte en paarse bladeren is het een echte blikvanger die kleur en textuur toevoegt aan elke tuin.

Niet alleen is de Echte Salie een mooie plant voor in de tuin, maar het heeft ook verschillende courante gebruiken. De bladeren van de plant worden vaak gebruikt in de keuken vanwege hun sterke, kruidige smaak. Ze kunnen worden toegevoegd aan soepen, stoofschotels, sauzen en marinades voor extra smaak. Daarnaast heeft de Echte Salie ook geneeskrachtige eigenschappen en wordt het in de kruidengeneeskunde gebruikt voor verschillende kwalen.

 

Neem ook eens een kijkje bij onze andere salie soorten:

Salie 

 

 

Al onze planten worden op ecologische wijze geteeld. Dat betekend dat wij géén bestrijdingsmiddelen gebruiken (wij spuiten geen gif). Onze kruiden planten worden allemaal geleverd in een P11 pot (1 liter pot). Onze kruiden worden mee gekweekt met de seizoenen, wij maken geen gebruik van een verwarmde kas of koelingen. De planten worden geleverd aan de hand van de weersomstandigheden.