Sold out

Rood siergras/Japans bloedgras – Imperata cylindrica ‘Red Baron’

2,00

Rood siergras/Japans bloedgras – Imperata cylindrica ‘Red Baron’. In voorjaar roodgroen gekleurd, later in het seizoen intens rood kleurend. Hoe zonniger de plant staat, hoe intenser de kleur rood wordt.

Uitverkocht

Wil je weten wanneer dit product weer op voorraad is?

Categorie:

Imperata cylindrica Red Baron ofwel Japans Bloedgras is een siergras met langwerpig blad tot circa 40cm hoogte met een unieke kleurencombinatie. Het blad van Japans Bloedgras Red Baron verkleurd gedurende het seizoen van roodgroen naar intens rood. Dit siergras is niet wintergroen. De Imperata cylindrica Red Baron is bodembedekkend en heeft een vrij voedzame grond nodig om goed dicht te kunnen groeien.

In snel tempo zal dit siergras met ondergrondse uitlopers een dichtbegroeid vlak vormen in uw tuin. Het beste kunt u ongeveer een voetlengte aanhouden als plantafstand, zodat Japans Bloedgras Red Baron genoeg ruimte krijgt om naar elkaar toe te groeien. Dit Japans Bloedgras is uitgegroeid tot een populair siergras, omdat dit door zijn kleuren een unieke soort is wat niet met andere siergrassen is te vergelijken.

Rood siergras informatie:

In bijna iedere tuin kunt u wel een geschikte plaats vinden voor de onderhoudsvriendelijke siergras. Omdat de Imperata Red Baron niet wintergroen is, zal het blad in de winter afsterven en bruin worden. In het voorjaar kunt het beste de bladeren terugknippen tot ca. 10cm boven de grond, als het voorjaar begint zal dit Japans Bloedgras opnieuw nieuw blad aanmaken. In het begin zal het blad groen kleuren, naarmate de zomer dichterbij komt wordt de kenmerkende rode kleur betere zichtbaar.

De plant wordt gebruikt in traditionele Chinese geneeskunde en bevat een aantal geneeskrachtige ingrediënten, zoals astringent, antipyreticum, diureticum, kinine en styptica.

De jonge twijgen zijn eetbaar nadat ze zijn gekookt.en de wortels kunnen door hun suikers en zetmeel gemakkelijk worden gekauwd.

 

 

 

Al onze planten worden op ecologische wijze geteeld. Dat betekend dat wij géén bestrijdingsmiddelen gebruiken (wij spuiten geen gif). Onze grassen worden allemaal geleverd in een P9 pot (0,5 liter pot). Onze grassen worden mee gekweekt met de seizoenen, wij maken geen gebruik van een verwarmde kas of koelingen. De planten worden geleverd aan de hand van de weersomstandigheden.