Aardbei Favori – Aardbeienplant Favori

Oorspronkelijke prijs was: €3,00.Huidige prijs is: €2,50.

Aardbei Favori, Aardbeienplant. Het heerlijkste aardbeien ras ooit! (doordragend ras) Favori kwam als lekkerste aardbeien ras uit de lekkerste aardbei wedstrijd.

De aardbei Favori, is het favoriete aardbeiras staat bekend om zijn zoete en sappige smaak. De aardbeien zijn groot en hebben een dieprode kleur. Ze zijn vol van smaak en hebben een heerlijke aroma. De textuur is zacht en sappig, waardoor ze perfect zijn om direct van te genieten of om te gebruiken in desserts en andere gerechten. Deze aardbeien zijn gewoonweg onweerstaanbaar!

 

Over aardbei Favori:

Aardbei Favori is een doordragende aardbeiensoort die bijzonder goed en makkelijk zelf te verbouwen is, door elke tuinder of hobbytuinder. De aardbei Favori groeit het beste een grond met open bodemstructuur en een plekje met veel zonlicht. Let er wel op dat deze aardbei het liefste niet te nat staat. aardbei Favori is weinig gevoelig voor ziektes en is uitstekend bestand tegen bijvoorbeeld wortelziekte en meeldauw. Als een van de nieuwste doordragende aardbeiensoorten is aardbei Favori het hele seizoen te oogsten. Maar de grootste piek ligt in Juli en Augustus.

 

Verzorging:

De aardbei Favori aardbei is gemakkelijk te kweken en te verzorgen. Het kan zowel in tuinen als in potten worden gekweekt en heeft over het algemeen weinig onderhoud nodig. Het is een geweldige optie voor tuinier van alle niveaus.

 

Culinaire toepassingen, Aardbei Favori als gebruik in gerechten:

De Favori-aardbei heeft veel culinaire toepassingen en kan op verschillende manieren worden gebruikt in de keuken. Aarbeien van het ras Favori zijn groot, sappig en  hebben een zoete smaak. Ze zijn perfect om vers te eten, maar je kunt ze ook op verschillende manieren in gerechten verwerken.

Enkele voorbeelden om aardbei Favori te gebruiken zijn bijvoorbeeld:

 1. Verse consumptie: Het aardbei Favori-ras is heerlijk om gewoon zo te eten. Je kunt ze wassen en direct van de hand eten, of ze toevoegen aan fruitsalades voor een zoete en sappige smaak.
 2. Smoothies: Voeg Favori aardbeien toe aan je favoriete smoothierecepten voor een natuurlijke zoetheid en een romige textuur. Combineer ze bijvoorbeeld met banaan, yoghurt en een beetje honing of stevia voor een verfrissende smoothie.
 3. Desserts: Aardbei Favori zijn geweldig in verschillende desserts. Je kunt ze gebruiken als topping voor ijs, yoghurt, pannenkoeken of wafels. Of maak een heerlijke aardbeientaart, aardbeienmousse of aardbeiencheesecake. Ook kun je ze gebruiken als vulling voor gebak zoals taarten, muffins of cupcakes. De natuurlijke zoetheid en sappigheid van de aardbeien voegen een heerlijke textuur toe aan je gebak.
 4. Jam en sauzen: Favori-aardbeien kunnen ook worden gebruikt om zelfgemaakte jam of sauzen te maken. Door de zoete smaak en het hoge pectinegehalte zijn ze perfect voor het maken van aardbeienjam, aardbeiensaus of aardbeiensiroop.
 5. Salades: Combineer Favori aardbeien met bladgroenten, zoals spinazie of rucola, en voeg wat noten en geitenkaas toe voor een heerlijke en verfrissende salade. Voeg eventueel een vinaigrette toe voor extra smaak.
 6. Cocktails: Favori-aardbeien kunnen ook worden gebruikt om verfrissende cocktails te maken. Blend ze bijvoorbeeld met ijs, wodka en een beetje citroensap voor een heerlijke aardbeienmartini.
 7. Zelfgemaakt ijs: Als je van zelfgemaakt ijs houdt, kun je favori aardbeien gebruiken om aardbeiensorbet of aardbeienijs te maken. Blend de aardbeien met wat suiker en citroensap, en vries het mengsel in. Je krijgt dan een verfrissend en smaakvol ijsje.
 8. Combinatie: Aardbei Favori is ook geweldig om te combineren met andere vruchten in fruitsalades. Mix ze bijvoorbeeld met blauwe bessen, frambozen en stukjes ananas voor een kleurrijke en smaakvolle salade.
 9. Hartige sauzen: Aardbei Favori is ook te gebruiken in hartige sauzen, zoals een aardbeien salsa. Combineer de aardbeien met rode ui, jalapeno, limoensap en koriander voor een verrassende twist.

Met het Favori-aardbeienras kun je echt je creativiteit de vrije loop laten en allerlei heerlijke gerechten en drankjes maken. Geniet van de zoete en sappige smaak van deze heerlijke aardbeien.

Kortom, De aardbei Favori is veelzijdig en kan op verschillende manieren worden gebruikt. Of je ze nu vers eet, in desserts verwerkt, jam maakt of in salades gebruikt, ze zullen zeker een heerlijke toevoeging zijn aan je gerechten!

 

Geneeskrachtige eigenschappen van aardbei Favori:

Aarbei Favori hebben verschillende genzondheidsvoordelen vanwege hun voedingsstoffen en fytochemicaliën. Hij zier enkele van de geneeskrachtige eigenschappen van de Favori aardbei:

 1. Antioxidanten: Aardbeien bevatten antioxidanten zoals vitamine C, anthocyanen en ellaginezuur. Deze antioxidanten helpen het lichaam te beschermen tegen schade door vrije radicalen, die kunnen leiden tot ontstekingen en chronische ziekten.
 2. Ontstekingsremmende werking: De ontstekingsremmende eigenschappen van aardbeien kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam. Dit kan voordelig zijn bij aandoeningen waar ontstekingen een rol spelen.
 3. Bloedsuikerregulatie: De vezels en antioxidanten in aardbeien kunnen helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel.
 4. Verbetering van de spijsvertering: Aardbeien zijn een goede bron van vezels, wat kan bijdragen aan een gezonde spijsvertering. Vezels helpen bij het bevorderen van een regelmatige stoelgang en het voorkomen van constipatie.
 5. Ondersteuning van de immuniteit: De vitamine C in aardbeien kan de immuniteit versterken en het lichaam helpen beschermen tegen ziekte en infectie.

Voor verdere informatie over de geneeskrachtig eigenschappen van aardbeien zie internet of raadpleeg een arts

 

Het is echter belangrijk op te merken dat deze MOGELIJKE geneeskrachtige eigenschappen nog verder onderzoek vereisen en dat aardbeien niet als een vervanging voor medische behandelingen moeten worden beschouwd. Als je specifieke medische zorg hebt, is het altijd het beste om professioneel advies in te winnen. Beschouw ze ook niet als wondermiddel.

 

Plant informatie:

 • Uitstekende smaak
 • Krachtige groeier
 • Glanzende vruchten, prachtige rode kleur
 • Goede houdbaarheid
 • Weerbaar tegen wortelziektes
 • Sterk tegen meeldauw
 • Doordragend ras

 

Tips voor een gezonde groei:

Om een gezonde groei van aardbei Favori te bevorderen, is het belangrijk om de plant op de juiste manier te verzorgen. Hier zijn enkele tips:

 1. Kies de juiste locatie: Aardbei Favori gedijen het beste in een zonnige locatie. Zorg ervoor dat de planten minsten 6 uur zonlicht per dag krijgen. Ook is het belangrijk om een locatie te kiezen met goed doorlatende grond.
 2. Bodemvoorbereiding: Voor het planten van aardbeien is het belangrijk om de bodem goed voor te bereiden. Verwijder onkruid en graaf de grond om, zodat deze los en luchtig is. Voeg compost of organische meststoffen toe om de bodemvruchtbaarheid te verhogen.
 3. Planten: Plant de aardbeien in goed voorbereide grond, met de kroon boven de grond en de wortels goed verspreid. Houd een ruimte van ongeveer 30CM. tussen elke plant.
 4. Water geven: Aardbeien hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Geef de planten regelmatig water, maar vermijd overbewatering om wortelrot te voorkomen.
 5. Bemesting: Gebruik een evenwichtige meststof voor aardbeien om de planten van voedingsstoffen te voorzien. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste hoeveelheid en timing van bemesten.
 6. Onkruidbestrijding: Houd het gebied rond de aardbeienplanten vrij van onkruid om concurrentie om voedingsstoffen en water te verminderen. Mulchen kan helpen bij het onderdrukken van onkruidgroei en het behouden van vocht in de bodem.
 7. Oogsten: Oogst de aardbeien wanneer ze volledig rijp zijn en een diep rode kleur hebben. Pluk de aardbeien voorzichtig om de planten niet te beschadigen. Het is het beste om de aardbeien ‘s ochtends te plukken, wanneer ze koel en fris zijn.

Volg deze tips en geniet van een goede groei en overvloedige oogst van de aardbei Favori.

 

Informatie:

 • Aardbei Favori, Favori aardbeienplant
 • Type plant: struik
 • Winterhardheid: Ja soms, bedek planten voor de winter en verwijder de beschutting als de temperatuur boven nul komt, om demping uit de wortelhals te voorkomen. 
 • Standplaats: Zon, minimaal 6 uur directe zonuren
 • Bloeitijd: Mei – September optimale vruchtproductie (ongeveer, afhankelijk van het weer)
 • Bloeikleur: Rode vruchten
 • Onbespoten planten 
 • Ecologisch geteelde planten 
 • Medicinaal/Geneeskrachtig: Ja voor verder informatie hierover zie internet of raadpleeg uw arts
 • Keukengebruik: Ja 
 • Woekerplant: Ja, in toom houden voor grote vruchten 
 • Geleverd in een P11 pot

 

Al onze planten worden op ecologische wijze geteeld. Dat betekend dat wij géén bestrijdingsmiddelen gebruiken (wij spuiten geen gif). Onze kruiden planten worden allemaal geleverd in een P11 pot (1 liter pot). Onze kruiden worden mee gekweekt met de seizoenen, wij maken geen gebruik van een verwarmde kas of koelingen. De planten worden geleverd aan de hand van de weersomstandigheden.

 

Neem ook eens een kijkje bij onze andere aardbeienplanten:

Aardbei