Boerenkool Scarlet – Brassica1 oleracea H. Zaden

2,50

Boerenkool Scarlet is een levendige en smaakvolle variëteit van de populaire groene bladgroente, met prachtige diep paarse bladeren die zorgen voor een visueel en culinair feest voor de zintuigen.

Artikelnummer: 2354718 Categorie:

Boerenkool Scarlet is een bijzondere variant van de traditionele boerenkool. Wat deze variant zo uniek maakt, zijn de diep paarse bladeren die een opvallende en levendige uitstraling hebben. De kleurrijke bladeren voegen niet alleen visuele schoonheid toe aan gerechten, maar ze bevatten ook een hoog gehalte aan voedingsstoffen.

Net als andere soorten boerenkool is Boerenkool Scarlet rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten. Het is een uitstekende bron van Vitamine K, Vitamine C, Vitamine A en calcium. Deze voedingsstoffen dragen bij aan een gezond immuunsysteem, sterke botten en een gezonde huid.

Wat betreft de smaak, Boerenkool Scarlet heeft een milde en aangename smaak. Het kan zowel rauw als gekookt worden gegeten en het is een veelzijdige groente die gemakkelijk kan worden toegevoegd aan salades, smoothies, stoofschotels en nog veel meer gerechten.

Met zijn levendige kleur, voedingswaarde en heerlijke smaak is Boerenkool Scarlet een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een gezonde en smaakvolle toevoeging aan hun maaltijden.

 

Productkenmerken

  Prachtige paarse boerenkool
  Sterker gekruld blad
  Heerlijk malse, zoete boerenkoolsoort

 

Zaaimethode Boerenkool Scarlet:

Zaaien: Mei-Juli direct in de vollegrond zaaien. Prachtige paarse boerenkool
die steeds intensiever van kleur wordt als de buitentemperatuur daalt.
Geschikt voor de herfst- en winterteelt.

 

Periodes:

Zaaitijd buiten van: Mei

Zaaitijd buiten tot: Juli

Oogsttijd van: Augustus

Oogsttijd tot: Maart

Zaadkenmerken:

Zaden per gram: 300

 

Neem ook eens een kijkje bij onze andere boerenkoolsoorten:

Boerenkool Westlandse herfst H.

Bio paarse boerenkool

Bio boerenkool Westlandse winter