Rozemarijn – Rosmarinus1 officinalis H. Zaden

2,00

Rozemarijn, een geurig en veelzijdig kruid dat gerechten verheft met zijn aardse aroma en pittige smaak.

Rozemarijn is een kruid dat bekend staat om zijn intense geur en smaak. Het wordt vaak gebruikt in de mediterrane keuken en voegt een heerlijke, aromatische toets toe aan verschillende gerechten. Dit kruid heeft naaldachtige bladeren die groen van kleur zijn en een unieke harsachtige textuur hebben.

Naast zijn culinaire toepassingen, heeft rozemarijnkruid ook medicinale eigenschappen. Het wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn vermeende voordelen voor de gezondheid, waaronder het verbeteren van de spijsvertering, het verlichten van hoofdpijn en het stimuleren van de bloedsomloop.

Dit kruid kan ook verschillende manieren worden gebruikt in de keuken. Het kan worden toegevoegd aan stoofschotels, soepen, sauzen, marinades en dressings. Daarnaast kan het ook worden gebruikt om vlees, vis en groenten te kruiden voordat ze gegrild, gebakken of geroosterd.

Het mooie van roze marijn is dat het zowel vers als gedroogd kan worden gebruikt. Verse rozemarijn heeft een sterkere smaak, terwijl gedroogde een meer geconcentreerde smaak heeft. Het is belangrijk om de bladeren fijn te hakken of te vermalen voordat je ze aan gerechten toevoegt, om de smak goed te laten vrijkomen.

kortom, rozemarijn is een veelzijdig kruid dat niet alleen heerlijke smaken toevoegt aan gerechten, maar ook verschillende gezondheidsvoordelen kan bieden. Het is zeker een essentieel ingrediënt om in de keuken te hebben!

 

Productkenmerken

  Stengels en blaadjes worden gebruikt bij vlees-en visgerechten
  Planten kunnen 1 meter hoog worden
  Is een vaste plant, eigenlijk een heestertje

 

Zaaimethode rozemarijn:

Zaaien: Maart-April in een zaaibakje of April-Juni buiten op een zaaibed. één keer verspenen en vervolgens uitplanten. ‘s Winters tegen de vorst beschermen of, als potplant, binnenshuis overwinteren.

 

Standplaats:

Zaaien vollegrond: Ja

Standplaats licht: Zonnige beschutte standplaats

Hoogte: 60Cm.

Periodes:

Zaaitijd binnen van: Maart

Zaaitijd binnen tot|: April

Zaaitijd buiten van: April

Zaaitijd buiten tot: Juni

Oogsttijd van: Juni

Oogsttijd tot: September

Advies en tips:

Zaaiadvies: Onder glas of direct in vollegrond

Oogstadvies: Stengels met blaadjes maar de bloeiende toppen

Zaadkenmerken:

Zaden per gram: 800

 

Neem ook eens een kijkje bij onze andere Rozemarijn:

Rozemarijn