Wilde Tijm – Thymus serpyllum H. Zaden

Wilde tijm, een aromatisch kruid met een delicate mix van kruidige en bloemige smaken, voegt een vleugje mediterrane magie toe aan gerechten.

Wilde tijm, ook wel bekend als Thymus Serpyllum, is een klein kruid dat behoort tot de munt familie. Het groeit in het wild en staat bekend om zijn intense aroma en smaak. Wildetijm heeft kleine ovale bladeren die bedekt zijn met kleine haartjes.

Dit kruid wordt vaak gebruikt in de mediterrane keuken en voegt een heerlijke smaak toe aan verschillende gerechten. Het heeft een kruidige en aardse smaak, met tonen van citrus en bloemen. Dit kruid kan zowel vers als gedroogd worden gebruikt, afhankelijk van het recept.

Naast zijn culinaire toepassingen, heeft wilde tijm ook een lange geschiedenis van gebruik als medicinaal kruid. Het wordt vaak gebruikt als een natuurlijke remedie voor verkoudheid, hoesten en spijsverteringsproblemen. Bovendien staat wilde tijm bekend om zijn antiseptische en ontstekingsremmende eigenschappen.

kortom, wilde tijm is een veelzijdig kruid dat zowel in de keuken als voor medicinale doeleinden wordt gebruikt. Het voegt een heerlijke smaak toe aan gerechten en heeft ook verschillende gezondheidsvoordelen.

Productkenmerken

  Purperrode bodembedekker
  Prachtig in de rotstuin
  Houdt van een zanderige, licht grond

Zaaimethode wilde tijm:

Zaaien vanaf half Mei tot half Juli op een zaaibedje en in Oktober-November uitplanten. Tijm bloeit het mooist op zanderige, lichte grond. Extra kalk geeft een nog beter resultaat

Standplaats:

Hoogte: 10Cm.

Type: Meerjarig

Periodes:

Zaaitijd buiten van: Mei

Zaaitijd buiten tot: Juli

Bloeitijd van: Juni

Bloeitijd tot: Juli

Zaadkenmerken:

Zaden per gram: 6000