Valeriaan – Valeriana officinalis H. Zaden

2,75 Incl. btw

Op voorraad

Bestellingen worden op werkdagen binnen 24 uur verzonden.
Gratis verzending vanaf 75 euro.
Alle planten zijn op ecologische wijze en onbespoten (zonder gif) geteeld.
Kwalitatief en maatschappelijk verantwoord!

Beschrijving

Valeriaankruid wordt meestal niet als keukenkruid gebruikt vanwege zijn sterke geur en smaak. De wortel van de valeriaanplant heeft een sterke, aarde-achtige geur die door sommige mensen als onaangenaam wordt ervaren. Daarom wordt het niet vaak gebruikt in culinaire toepassingen.

Er zijn enkele uitzonderingen. In sommige delen van Europa, zoals Ijsland, wordt valeriaanwortel traditioneel gebruikt m een kruidige likeur genaamd Björk te maken. Deze likeur heeft een unieke smaak die enigszins lijkt op die van anijs en wordt gebruikt als digestief.

Over het algemeen wordt dit kruid dus niet veel gebruikt als keukenkruid vanwege zijn sterke geur en smaak.

 

Productkenmerken

  Bekend van de werking tegen nervositeit
  Gebruik de wortel voor de bereiding van extracten in de geneeskunde
  Overblijvende kruidenplant

 

Zaaimethode Valeriaan:

Zaaien: April-Mei buiten op een zaaibed, in Juni een keer verspenen en in de herfst op de bestemde plaats uitplanten. Gebruik: de wortel voor de bereiding van extracten in de natuurgeneeskunde. Bekend is de werking tegen nervositeit.

 

Standplaats:

Hoogte 100 cm.

Periodes:

Zaaitijd binnen van: Mei

Zaaitijd binnen tot: December

Zaaitijd buiten van: Juli

Zaaitijd buiten tot: Augustus

Bloeitijd van: Juni

Bloeitijd tot: September

Oogsttijd van: September

Oogsttijd tot: November

Advies en tips:

Oogstadvies: De wortels oogst men in de herfst van het derde of vierde jaar. De kleine zijwortels verwijderen. Daarna de wortels drogen waarbij zich de specifieke valeriaangeur ontwikkelt

Zaadkenmerken:

Zaden per gram: 1300

 

 

 

©Annemarie

Gerelateerde producten