Aanbieding!
Tot 40% korting op actie producten
Bio komkommer telegraph imrpoved, een prachtige en langgerekte komkommer met een ongeëvenaarde zoetheid en een heerlijke knapperigheid, perfect geschikt om te gebruiken in verse salades en als gezonde snack.
U kunt zaaien vanaf april tot en met juni. Oogsten kan vanaf juni/juli tot de bloemetjes zijn uitgebloeid. Komkommerkruid is een eenjarig kruid, wat ook wel borage of bernagie genoemd wordt. Het blad kan gebruikt worden in rauwkost of stoofpotten. De bloempjes zijn eetbaar. Vrijstaand groeien de planten enorm uit en trekken veel insecten aan; […]
Bio koolrabi, is een verrassende en smaakvolle groente met knapperige, paarsblauwe knollen die een heerlijke toevoeging zijn aan salades en roerbakgerechten.
Kropsla ‘Suzan’ heeft een stevige bladstructuur en vormt een zware krop. Dit ras is vooral geschikt voor de teelt in de zomer en schiet niet snel door. Afhankelijk van het weer is kropsla na 2 a 3 maanden oogstklaar. De beste plantafstand voor kropsla is 30×30 cm.
Voor de kasteelt: Voorzaaien vanaf maart tot en met juni. Uitplanten april tot en met augustus en oogsten vanaf mei. Volle grond: Voorzaaien van april tot en met juni. Uitplanten vanaf mei tot en met augustus en oogsten vanaf mei/juni Kropsla ‘Wonder der Vier Jaargetijden’ is een zeer betrouwbaar ras voor voorjaar, zomer en herfst. […]
U moet er rekening mee houden dat uitzaai in het voorjaar vroegtijdige schieters kan opleveren. De meeste andijvie wordt in de vollegrond gezaaid in de periode half juni tot half juli. Op deze wijze kan men tot diep in de herfst genieten van dit gewas. Vanaf maart kan dit ras onder glas gezaaid woden. De […]
Bio Krulsla Lollo Bionda is een frisse, groen gekrulde sla met een zachte structuur en een licht nootachtige smaak, die vaak wordt gebruikt in salades en als garnering.
Krulsla ‘Lollo Rossa’ is een snelgroeiende, roodbruine krulsla met sterk ingesneden bladeren en zeer decoratief en zacht blad. Dit ras is ook geschikt als pluksla. Vanwege het planttype (weinig kroppend) kunnen natuurlijke vijanden zoals sluipwespen en lieveheersbeestjes de bladluizen beter te lijf gaan. Alle slarassen zijn goed te telen. Sla heeft een korte groeiduur (6 à 8 weken) […]
Zaaien van april tot juni, bij voorkeur op een vochtige plek. Later uitdunnen of overplanten op 60×60 cm plantafstand. Lavas is ook wel bekend als de ‘maggiplant’ en wordt onder andere in soep gebruikt. Dit kruid is meerjarig en heeft een voorkeur voor een vochtige plek. Lavas kan enige schaduw goed verdragen. Lavas is een meerjarig kruid. Hoogte […]
In een bakje zaaien onder glas in mei. Buiten uitplanten in juni op 25×25 cm. Bloeit vanaf het tweede jaar in juli-augustus. Houdt van een kalkrijke grond en een zonnig plekje. De gedoogde bloemen worden ook gebruikt als ‘luchtverfrisser’ onder andere in de linnenkast. De planten kunnen het best in het voorjaar worden teruggesnoeid om te voorkomen dat de struikjes te veel gaan verhouten. […]
Zaaien augustus tot half september op rijtjes, afstand 15 cm. Oogst in het jaar erop. Lepelblad is een winterhard, tweejarig kruid. De planten vormen een rozet waarvan de gehele herfst en winter geoogst kan worden. De blaadjes zijn zeer vitaminerijk. De smaak is kruidig en licht scherp vergelijkbaar met mosterd. Heerlijk in de sla!
Zaai in maart-april op een rijafstand van 30 cm en dun uit op 10 cm. Oogst de knolletjes na 6-8 weken, met een doorsnede van 6-8 cm. Meiraap ‘Milanese Witte Roodkop’ is een een tweekleurige knol die rauw erg lekker smaakt.
Bio mosterdkers (kiemgroente) – Sinapis alba. De scherpe en pittige smaak van mosterdkers voegt een explosie van smaak toe aan elk gerecht.
Nieuw-Zeelandse spinazie heeft veel meer groeikracht dan de standaard spinazie, vooral in de breedte. De zaden kiemen traag en alleen bij hogere temperaturen. De naamgeving van de Nieuwzeelandse spinazie is misschien wel verwarrend. Nieuw-Zeelandse spinazie behoort tot de familie van Posteleinachtigen (Portulacaceae) en ziet er ook totaal anders uit als de gewone spinazie. De blaadjes en stengeltoppen kunnen regelmatig geplukt […]
Bio Paksoi ‘Taisai’ is een snelgroeiend bladgewas. Vanwege snel doorschieten is het niet verstandig om al vroeg in het voorjaar te zaaien. Tijdig oogsten komt de smaak ten goede. Mochten bij er bij de oogst al wat bloemknoppen zichtbaar zijn, dan is dat feitelijk geen enkel probleem. Dit gewas niet telen als u problemen hebt […]
Bio Papaver Black Paeony – Papaver somniferum is een variëteit van de papaver somniferum met zwarte bloembladen.
Ter plaatse zaaien vanaf april tot half mei. Bij een rijafstand van 35 cm, de planten in de rij uitdunnen op 10 à 15 cm. Pastinaak ‘Tender and True’ is gemakkelijk te telen en kan vrij veel vorst verdragen. Pinksternakelknollen, oftewel pastinaak, was vroeger een hoofdingrediënt van de warme maaltijd, later verdrongen door aardappel en peen. De knollen lijken op peen, maar […]
Voorzaaien en planten/; Voor een kasteelt zaai je voor in maart-april, voor een teelt buiten zaai je voor in april, in een kiembakje zaaien en binnen bij minimaal 20°C opkweken; de optimale kiemtemperatuur is 25°C . De kieming duurt vrij lang. Verspeen de plantjes in potjes en plant in een kasteelt de planten in de […]
Gele peper met rechte vruchten van 13 cm. bio peper Koh Chang heeft een vrij kort gewas met een vroege vruchtzetting. De vruchten hebben een gewicht van 25 gram en een score van 6000 op de schaal van Scoville, een pittige smaak. Voorzaaien en planten BIO Peper Koh Chang: Voor een kasteelt zaai je […]
In maart-april 4-5 zaadjes per perspotje voorzaaien deze kunnen in april-mei uitgeplant worden. Rechtstreeks zaaien in april-juni is ook mogelijk. Peterselie ‘Gewone Snij 3’ is het standaard ras. Kan driemaal per seizoen gesneden worden. Peterselie is een eenjarig gewas.
Peterselie kan al in maart voorgezaaid worden, maar de kiemingsduur is dan wel lang (ca.1-2 weken). Bij hogere bodemtemperaturen verloopt de kieming aanmerkelijk sneller. Rechtstreeks zaaien in april-juni is ook mogelijk. Een rijafstand van 20 cm aanhouden en in de rij uitdunnen op 2 cm. Omdat voortdurend hergroei plaatsvindt kan men maandenlang van dezelfde planten snijden. Het verse blad kan in diverse gerechten gebruikt worden. Peterselie […]
Tot 40% korting op actie producten