Bladkoriander, ook wel gewoon koriander of cilantro genoemd, is een veelzijdig kruid dat zowel in de keuken als in de geneeskunde wordt gebruikt. Het heeft een unieke smaak die varieert van fris en citrusachtig tot kruidig en pittig. Korianderblaadjes worden vaak gebruikt als garnering in salades, soepen, curry’s en salsa’s, en voegen een verfrissende en aromatische smaak toe aan gerechten.
Productkenmerken
Is een eenjarig cultuurgewas
Van dit kruid wordt zowel zaad en blad gebruikt
De planten bloeien met prachtige witte schermen
Zaaimethode Bladkoriander:
Zaaien: April tot Juni buiten op regeltjes, niet te dicht zaaien, anders iets uitdunnen! Gebruik: vers blad voor salades en oosterse gerechten. De zaden bij paling, brood, lamsvlees, pasteien en kerstgebak.
Standplaats:
Toepassing in pot: Ja
Zaaien vollegrond: Ja
Standplaats licht: Zonnige plek
Hoogte: 70 cm
Periodes:
Zaaitijd buiten van: April
Zaaitijd buiten tot: Juni
Oogsttijd van: Juli
Oogsttijd tot: Augustus
Advies en tips:
Zaaiadvies: Op regels in de vollegrond
Verzorgingsadvies: Houdt grond voldoende vochtig
Oogstadvies: Als de zaadschermen gerijpt zijn
Zaadkenmerken:
Zaden per gram: 100
©Annemarie