Koolrabi Superschmelz – Brassica oleracea acephala H. Zaden

2,75 Incl. btw

Op voorraad

SKU: 14544424
Bestellingen worden op werkdagen binnen 24 uur verzonden.
Gratis verzending vanaf 75 euro.
Alle planten zijn op ecologische wijze en onbespoten (zonder gif) geteeld.
Kwalitatief en maatschappelijk verantwoord!

Beschrijving

Koolrabi Superschmelz is een bijzondere groente die bekend staat om zijn zachte romige textuur, en zijn milde en licht zoete smaak. Het is een knolgewas dat behoort tot de koolfamilie en wordt gekenmerkt door zijn ronde vorm en lichtgroene tot soms paarse kleur.

Wat deze koolrabi variant echt bijzonder maakt, is zijn smeltende textuur. Wanneer je hem bereidt, zoals bijvoorbeeld door te koken, stomen of roosteren, wordt de Koolrabi Superschmelz heerlijk zacht en smeuïg. Het is bijna alsof de groente smelt in je mond, vandaar ook de naam ‘Superschmelz’, wat in het Duits ‘super smeltend’ betekent.

Naast zijn fantastische textuur heeft Koolrabi Superschmelz ook een subtiele en delicate smaak. Het heeft een lichtzoete en nootachtige smaak, die goed samengaat met verschillende gerechten en smaakcombinaties. Je kunt het rauw eten in salades voor een knapperige en verfrissende toevoeging, of het koken in soepen, stoofschotels en roerbakgerechten voor een heerlijke smaak.

 

Productkenmerken

  Is een reuzen koolrabi
  Kan lang op het land blijven staan
  Kan 1 kilo zwaar worden

 

Zaaimethode Koolrabi Superschmelz:

Zaaien: Vanaf begin Maart tot half April op zaaibed onder glas, of vanaf half April buiten op zaaibed. Ca. 5/6 weken hierna uitplanten. Zeer smakelijke, boterzachte reuzen koolrabi van 2/4 kg. Door de grootte de vereiste plantafstand aanhouden.

 

Standplaats:

Zaaien vollegrond:  Ja

Periodes:

Zaaitijd binnen van: Maart

Zaaitijd binnen tot: April

Zaaitijd buiten van: April

Zaaitijd buiten tot: Mei

Oogsttijd van: Mei

Oogsttijd tot: Juni

Advies en tips:

Zaaiadvies: In kas, bak of vollegrond

Verzorgingsadvies: Houdt grond voldoende vochtig

 

©Annemarie

Gerelateerde producten