Komijn (Cumin in het Engels, wetenschappelijke naam: Cuminum cyminum) is een kruid dat afkomstig is van de zaden van de komijnplant. Het behoort tot de familie van de schermbloemigen (Apiaceae). Komijnzaden zijn diepbruin, langwerpig van vorm en hebben een uitgesproken aroma dat een sterke, warme en aardse smaak heeft. Het is een essentieel ingrediënt in veel keukens, vooral in de Aziatische, Midden-Oosterse en Latijns-Amerikaanse gerechten.
Zaaien:
Vanaf half Maart tot begin Juni in regeltjes en in de regel eventueel iets uitdunnen. Wordt veel gebruikt in Indische en Arabische gerechten, alsmede in kaas. Komijn zuivert en wekt de eetlust op.
Productkenmerken
Komijn is zuiverend en wekt de eetlust op
Wordt veel verwerkt in de Indische en Arabische keuken en in kaas
Specerij met een lichte nootsmaak
Standplaats:
Hoogte: 25 cm
Periodes:
Zaaitijd buiten van: Maart
Zaaitijd buiten tot: Juni
Oogsttijd van: Augustus
Oogsttijd tot: September
Zaadkenmerken:
Zaden per gram: 350
©Annemarie