BIO Karwij – Carum carvi

3,00

Bio Karwij – Carum carvi. Karwij, het warme kruid met een kenmerkend aroma dat gerechten een smaakvolle twist geeft en spijsverteringsproblemen verlicht.

Artikelnummer: 28369085 Categorie:

Karwij, ook wel bekend als Carum carvi, is een kruid dat veel wordt gebruikt in de keuken en als natuurlijk geneesmiddel. Het heeft een warme kruidige smaak en een kenmerkend aroma. Karwijzaadjes worden vaak gebruikt als specerij in brood, gebak, kaas en andere gerechten.

Naast het gebruik in de keuken, heeft karwij ook enkele gezondheidsvoordelen. Het kan helpen bij spijsverteringsproblemen, zoals een opgeblazen gevoel en winderigheid. Karwijzaadjes worden soms ook gebruikt als een natuurlijk middel tegen krampen en kolieken.

Karwij is een veelzijdig kruid dat zowel culinair als medicinaal gebruikt kan worden. Het voegt smaak toe aan gerechten en kan ook enige verlichting bieden bij spijsverteringsproblemen.

Het jonge blad van de Karwij wordt gebruikt in rauwkost en soep, de zaden onder andere in brood en zuurkool.

Zaaimethode Bio Karwij:

Zaaien in April-Mei op rijen, 30 à 35 cm uit elkaar, uitdunnen op 15 cm. De zaden, die gemakkelijk uitvallen, oogsten als ze bruin worden.
Karwij is een tweejarig gewas en vormt in het eerste jaar alleen een bladrozet. De bloei vindt plaats in het tweede jaar waarna de zaden geoogst kunnen worden.

Plantafstand   :  30×15 cm

Planthoogte   :  60-80 cm

Standplaats   :  zon-halfschaduw

Bijenplant   :  trekt bijen aan