Bio Tuinkers grootbladig (kiemgroente) – Lepidium sativum Zaden

3,00

Bio Tuinkers grootbladig – Lepidium sativum, is een snelgroeiend kruid met een pittige smaak.

Tuinkers ook wel bekend als cress of kiemgroente, is een klein kruid dat behoort tot de familie van de kruisbloemige planten. Het heeft delicate groene blaadjes en een pittige , peperachtige smaak. Tuinkers is een snelgroeiende plant die gemakkelijk te kweken is en vaak wordt gebruikt als smaakmaker in salades, sandwiches en soepen. Het is ook een goede bron van voedingsstoffen, waaronder Vitamine C, Vitamine K en antioxidanten. Tuinkers is een veelzijdige en smaakvolle toevoeging aan verschillende gerechten.

De kiemgroente Tuinkers, grootbladig bevat mosterdolie en smaakt heerlijk op brood of in salades. Van deze bekende spruitgroente kunnen zowel de jonge blaadjes als de kiemspruit gegeten worden. Kweken doe je best in een hiervoor geschikt kiemschaaltje.

Zaaimethode bio Tuinkers:

Zaaien: Jaarrond

De jonge kiemblaadjes van de Grootbladige tuinkers zijn heerlijk te eten waarbij je de eerste gewone blaadjes voor de rauwkost kan gebruiken.

Vul het kiemschaaltje met kraanwater tot de onderkant van het rooster.

Strooi een dun laagje zaad gelijkmatig en met een beetje tussenruimte op het rooster.

Als de zaden nat worden, krijgen ze binnen enkele uren een geleiachtig laagje. Dat is normaal.

Zet het kiemschaaltje weg bij kamertemperatuur, op een lichte plek, maar niet in de volle zon.

Controleer dagelijks het waterpeil en vul het zonodig aan tot het rooster. Zolang de zaden nog geen kiemwortels hebben, moeten ze vochtig blijven, maar niet doorweekt.

 

Kijk ook eens bij onze andere kiemgroente:

Mosterdkers

Alfalfa