Sold out

Bio stokroos ‘gemengd’ – Alcea rosea Zaden

3,00

Bio stokroos ‘gemengd’ – Alcea rosea, is een prachtige en kleurrijke bloem die direct de aandacht trekt met zijn majestueuze bloemtrossen.

Uitverkocht

Wil je weten wanneer dit product weer op voorraad is?

Stokroos gemend, ook bekend als Alcea rosea, is een veelzijdige en opvallende bloem die bekend staat om zijn imposante bloemtrossen. Deze plant behoort tot de familie van de kaasjeskruiden en is inheems in Europa en Azië.

Stokroos gemengd heeft een rechtopstaande groeiwijze en kan een indrukwekkende hoogte van wel 2 tot 3 meter bereiken. De bloemen zijn groot, komvormig en komen voor in een breed scala aan kleuren, waaronder roze, wit, paars, geel en rood. Door de mix van kleuren in de bloemtrossen ontstaat een prachtig en kleurrijk schouwspel.

Deze bloem bloeit meestal in de zomermaanden, van Juni tot September, en trekt tijdens deze periode veel bijen, vlinders en andere bestuivende insecten aan. Stokroos gemengd gedijt het best in zonnige gebieden met goed doorlatende grond. Het is een winterharde plant die weinig onderhoud vereist, maar wel regelmatig water nodig heeft, vooral tijdens droge periodes.

Stokroos gemengd kan een prachtige toevoeging zijn aan tuinen, borders en bloembedden. Het biedt hoogte, kleur en een vleugje elegantie aan elke buitenruimte. Bovendien is het ook een geliefde bloem voor het maken van boeketten en bloemstukken vanwege zijn opvallende verschijning.

Kortom, stokroos is een betoverende bloem die zorgt voor een vrolijke en kleurrijke noot in de tuin en een genot is om naar te kijken.

Zaaimethode Bio stokroos:

Rechtstreeks zaaien: Buiten April – Juni

Bloeiperiode: Buiten Juni – September