Bio Turkse Drakenkop – Dracocephalum moldavicum Zaden1

Bio Turkse Drakenkop – Dracocephalum moldavicum is een exotische plant met opvallende bloemen in de vorm van drakenkoppen. Wordt vaak gebruikt als keukenkruid.

 

De Turkse drakenkop, ook wel bekend als Dracocephalum moldavicum, is een kruidachtige plant die behoort tot de lipbloemenfamilie. Het is inheems in Turkije en wordt ook gevonden in delen van Oost-Europa.

De Turkse drakenkop heet opvallend paarse bloemen en aromatische bladeren.  Het kruid heeft een frisse en licht citroenachtige smaak, waardoor het een populaire keuze is in de keuken.

Het wordt gebruikt als keukenkruid in salades, sauzen, soepen en stoofschotels. Het kan worden toegevoegd aan visgerechten, vleesgerechten en groentegerechten om extra smaak en aroma te geven.

Daarnaast  wordt de Turkse drakenkop ook gebruikt in kruidentheeën en infusies vanwege de vermeende medicinale eigenschappen. Het wordt vaak gebruikt om de spijsvertering te bevorderen, de eetlust te stimuleren en ontstekingsremmende effecten te hebben.

Kortom, de Turkse drakenkop is een veelzijdig kruid dat zowel in de keuken als voor medicinale doeleinden wordt gebruikt.

Zaaimethode Bio Turkse Drakenkop:

Eén zakje is voor circa 10m2, en de plantafstand bedraagt 25×25 cm.

Buitenteelt:

Zaaien: April – Mei

Bloeiperiode: Begin Juli – Eind Augustus

Gewicht zaad (indicatie)   :  450 zaden per gram

Plantafstand   :  25×25 cm

Planthoogte   :  40-60 cm

Standplaats   :  zon

Bijenplant   :  trekt bijen aan