Bonenkruid (Overblijvende) – Satureja1 Montana H. Zaden

2,00

Bonenkruid, het veelzijdige kruid dat jaar na jaar blijft groeien en een onmisbare smaakmaker is voor al je favoriete gerechten.

Artikelnummer: 9123451 Categorie:

Bonenkruid (overblijvende), ook wel bekend als Satureja Montana, is een kruid dat voornamelijk wordt gebruikt in de keuken vanwege zijn aromatische en smaakvolle eigenschappen. Wat dit kruid uniek maakt, is dat het een vaste plant is, wat betekent dat het jaar na jaar terugkomt zonder dat je het opnieuw hoeft te zaaien.

Bonenkruid heeft een sterke en pittige smaak die vergelijkbaar is met die van tijm en oregano. Het wordt vaak gebruikt om de smaak van bonen, soepen, stoofschotels, sauzen en vleesgerechten te verbeteren. De bladeren van bonen kruid kunnen zowel vers als gedroogd worden gebruikt, afhankelijk van je voorkeur en beschikbaar.

Naast zijn culinaire toepassingen heeft bonenkruid ook enkele medicinale eigenschappen. Het wordt vaak gebruikt als een natuurlijk middel tegen indigestie, winderigheid en buikkrampen. Bovendien staat bonen kruid bekend om zijn antimicrobiële en ontstekingsremmende eigenschappen.

Als je bonenkruid in je tuin wilt laten groeien, gedijt het het beste in een zonnige en goed doorlatende grond. Het kan worden gekweekt uit zaad of door het planten van jonge zaailingen. Zorg ervoor dat je regelmatig water geeft en het kruid snoeit om een gezonde groei te bevorderen.

Kortom, Bonenkruid (Overblijvende) is een veelzijdig kruid met een sterke smaak en enkele gezondheidsvoordelen. Het is een must-have in de keuken voor liefhebbers van smaakvolle gerechten en tuiniers die op zoek zijn naar een onderhoudsarme plant.

 

Productkenmerken

  Bonenkruid is een vaste plant
  De jonge blaadjes en toppen worden gebruikt bij tal van gerechten
 Bonen kruid schijnt de nachtrust te versterken.

 

Zaaimethode Bonenkruid:

Zaaien: Vanaf half Maart tot eind Juni op regeltjes, eventueel in de regel iets uitdunnen. Lekker bij diverse peulvruchten zoals tuinbonen en bij diverse andere gerechten, ook als thee tegen hoesten.

 

Standplaats:

Toepassing in pot: Ja

Zaaien vollegrond: Ja

Hoogte: 50 cm

Periodes:

Zaaitijd binnen van: Maart

Zaaitijd binnen tot: Mei

Oogsttijd van: Juni

Oogsttijd tot: September

Advies en tips:

Zaaiadvies: Op regels in de vollegrond, of in potten

Verzorgingsadvies: Houdt grond voldoende vochtig

Zaadkenmerken:

Zaden per gram: 2800