Koolrabi Superschmelz – Brassica1 oleracea acephala H. Zaden

2,00

Koolrabi Superschmelz is een verrukkelijke knolgroente met een zachte en romige textuur, die smelt in je mond en een subtiele, zoete smaak heeft.

Artikelnummer: 14544424 Categorie:

Koolrabi Superschmelz is een bijzondere groente die bekend staat om zijn zachte romige textuur, en zijn milde en licht zoete smaak. Het is een knolgewas dat behoort tot de koolfamilie en wordt gekenmerkt door zijn ronde vorm en lichtgroene tot soms paarse kleur.

Wat deze koolrabi variant echt bijzonder maakt, is zijn smeltende textuur. Wanneer je hem bereidt, zoals bijvoorbeeld door te koken, stomen of roosteren, wordt de Koolrabi Superschmelz heerlijk zacht en smeuïg. Het is bijna alsof de groente smelt in je mond, vandaar ook de naam ‘Superschmelz’, wat in het Duits ‘super smeltend’ betekent.

Naast zijn fantastische textuur heeft Koolrabi Superschmelz ook een subtiele en delicate smaak. Het heeft een lichtzoete en nootachtige smaak, die goed samengaat met verschillende gerechten en smaakcombinaties. Je kunt het rauw eten in salades voor een knapperige en verfrissende toevoeging, of het koken in soepen, stoofschotels en roerbakgerechten voor een heerlijke smaak.

Koolrabi Superschmelz is niet alleen lekker, maar ook nog eens erg gezond. Het is een goede bron van voedingsstoffen zoals Vitamine C, vezels en kalium. Bovendien is het laag in calorieën en koolhydraten, waardoor het een goede keuze is voor mensen die letten op hun gewicht of koolhydraatarm eten.

Kortom, Koolrabi Superschmelz is een fantastische groente die zowel qua smaak als textuur indruk maakt. Het is een veelzijdige groente die je op verschillende manieren kunt bereiden en die een heerlijke toevoeging is aan allerlei gerechten. Probeer het eens en ontdek zelf de verrassende smaak en smeltende textuur van Koolrabi Superschmelz.

 

Productkenmerken

  Is een reuzen koolrabi
  Kan lang op het land blijven staan
  Kan 1 kilo zwaar worden

 

Zaaimethode Koolrabi Superschmelz:

Zaaien: Vanaf begin Maart tot half April op zaaibed onder glas, of vanaf half April buiten op zaaibed. Ca. 5/6 weken hierna uitplanten. Zeer smakelijke, boterzachte reuzen koolrabi van 2/4 kg. Door de grootte de vereiste plantafstand aanhouden.

 

Standplaats:

Zaaien vollegrond:  Ja

Periodes:

Zaaitijd binnen van: Maart

Zaaitijd binnen tot: April

Zaaitijd buiten van: April

Zaaitijd buiten tot: Mei

Oogsttijd van: Mei

Oogsttijd tot: Juni

Advies en tips:

Zaaiadvies: In kas, bak of vollegrond

Verzorgingsadvies: Houdt grond voldoende vochtig