Kropsla Meikoningin – Lactuca1 sativa H. Zaden

1,50

Kropsla Meikoningin, is de koningin van salades, met haar knapperige bladeren en verfrissende smaak. Deze smaakvolle sla is perfect om te gebruiken als basis voor salades en geeft een heerlijke crunch aan elk gerecht.

Artikelnummer: 44554564136 Categorie:

Kropsla Meikoningin is een bijzondere variëteit van kropsla die bekend staat om zijn unieke eigenschappen. Deze sla heeft knapperige, groene bladeren die een heerlijke textuur en een verfrissende smaak bieden. Wat deze sla echt speciaal maakt, is zijn zoete en delicate smaak die doet denken aan de frisheid van lente.

De naam ‘Meikoningin’ verwijst naar het feit dat deze sla vooral in het voorjaar geteeld en geoogst wordt. Het is een echte koningin van de lentegroenten, omdat het de eerste tekenen van de lente in je gerechten brengt.

Kropsla Meikoningin is niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond. Het zit boordevol voedingsstoffen, zoals vitamine C, Vitamine K en vezels, die bijdragen aan een goede gezondheid. Bovendien is het een lichte groente met een laag caloriegehalte, waardoor het een goede keuze is voor mensen die op hun gewicht letten.

Of je het nu gebruikt als basis voor een salade, als topping op een sandwich of als ingrediënt in een wrap, Kropsla Meikoningin voegt een verfrissende en knapperige dimensie toe aan je gerechten. Probeer het eens en ontdek zelf waarom deze sla zo geliefd is onder fijnproevers en gezondheidsbewuste mensen!

 

Productkenmerken

  Is een heerlijke, malse kropsla met een mooie kleur
  Speciaal geschikt voor de vroege teelt
  Geschikt voor teelt in de vollegrond

 

Zaaimethode Kropsla Meikoningin:

Zaaien: Februari-Maart op zaaibed onder glas, of vanaf half Maart tot eind Mei in regels. Meikoningin kan eventueel ook nog in September worden gezaaid. Regelmatig water geven!

 

Standplaats:

Zaaien vollegrond: Ja

Standplaats licht: Zonnig, bij warm weer zaaien op een schaduwrijk zaaibed.

Periodes:

Zaaitijd binnen van: Februari

Zaaitijd binnen tot: Maart

Zaaitijd buiten van: Maart

Zaaitijd buiten tot: Mei

Oogsttijd van: Juni

Oogsttijd tot: September

Advies en tips:

Zaaiadvies: Direct in vollegrond

Verzorgingsadvies: Houdt grond voldoende vochtig

Oogstadvies: Zodra kroppen groot genoeg zijn voor consumptie

Zaadkenmerken:

Zaden per gram: 1000