Majoraan – Majorana1 hortensis H. Zaden

2,00

Majoraan, Ook wel bekend als de koningin van de kruiden, betovert met haar delicate aroma en voegt een onmiskenbare smaak toe aan gerechten van over de wereld.

Artikelnummer: 31414521 Categorie:

Majoraan is een kruid dat bekend staat om zijn aromatische eigenschappen en wordt al eeuwenlang gebruikt in de culinaire wereld. Het heeft een subtiele, maar toch complexe smaak die doet denken aan tijm en oregano, maar met een iets zoetere en mildere ondertoon.

Majoraan wordt vaak gebruikt in mediterrane, Midden-Oosterse en Europese gerechten, zoals stoofschotels, soepen, sauzen, salades en vleesgerechten. Het voegt een verfijnde smaak toe aan deze gerechten en helpt de andere ingrediënten in balans te brengen.

Naast zijn culinaire toepassingen heeft Majoraan ook enkele gezonheidsvoordelen. Het bevat antioxidanten en heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Het kan helpen bij spijsverteringsproblemen, verlichting bieden bij verkoudheid en hoest, en zelfs de bloedsuikerspiegel reguleren.

Majoraan kan vers, gedroogd of in poedervorm worden gebruikt, afhankelijk van de voorkeur en het recept. Het is een veelzijdig kruid dat zowel alleen als in combinatie met andere kruiden goed tot zijn recht komt.

Kortom, Majoraan is een pakkend kruid dat gerechten verrijkt met zijn unieke smaak en aroma, terwijl het ook enkele gezondheidsvoordelen biedt. Het is zeker een ingrediënt dat de moeite waard is om te ontdekken en te gebruiken in de keuken.

 

Productkenmerken

  Majoraan wordt ook wel Marjolein genoemd
  Een echte Mediteraanse aanbidder met bijzondere smaak
  De topjes van de stengels zijn het lekkerst

 

Zaaimethode Majoraan:

Zaaien: Vanaf half Maart tot begin Juni in regeltjes. Na de opkomst de plantjes in de regel iets uitdunnen. Om te conserveren (drogen of invriezen) vóór de bloei snijden. Het aroma is dan het sterkst!

 

Standplaats:

Toepassing in pot: Ja

Zaaien vollegrond: Ja

Standplaats licht: Zonnig

Hoogte: 30 cm

Periodes:

Zaaitijd buiten van: Maart

Zaaitijd buiten tot: Juni

Oogsttijd van: Juni

Oogsttijd tot: September

Advies en tips:

Zaaiadvies: Onder glas of direct in de vollegrond

Verzorgingsadvies: Houdt grond voldoende vochtig

Oogstadvies: De topjes van de stengels oogsten

Zaadkenmerken:

Zaden per gram: 4000