Pimpernel – Sanguisorba1 minor H. Zaden

2,50

Pimpernel (kleine) is een delicate en aromatische plant met kleine, sierlijke blaadjes die een subtiele en verfrissende citrussmaak toevoegen aan gerechten. Het is een veelzijdig kruid dat zowel decoratief als smaakvol is en perfect is om gerechten op te fleuren en een vleugje frisheid te geven.

Artikelnummer: 22241514 Categorie:

Pimpernel (Kleine), ook wel bekend als Sanguisorba minor, is een kruid dat behoort tot de rozenfamilie. Het is een meerjarige plant die voornamelijk voorkomt in Europa, Azië en delen van Noord-Amerika.

De plant heeft kleine, langwerpige blaadjes die een mooie groene kleur hebben. Deze blaadjes hebben een delicate textuur en zijn vaak gekarteld aan de randen. Het kruid groeit in kleine bosjes en kan een hoogte bereiken van 20 tot 60Cm. Ongeveer.

Wat kleine pimpernel echt bijzonder maakt, is de unieke smaak die het toevoegt aan gerechten. De blaadjes hebben een subtiele en verfrissende citrussmaak, die doet denken aan een mix van munt en citroen. Dit maakt het kruid perfect om toe te voegen aan salades, soepen, sauzen en zelfs cocktails.

Naast de smaak heeft kleine pimper nel ook enkele geneeskrachtige eigenschappen. Het wordt vaak gebruikt als een natuurlijk middel tegen ontstekingen en maagklachten. Bovendien wordt het kruid ook gewaardeerd om zijn decoratieve waarde in tuinen vanwege de mooie groene bladeren en de gekleurde bloemen.

Kleine pimpernel, is dus niet alleen een smaakvol kruid, maar ook een visueel aantrekkelijke plant die een vleugje frisheid kan toevoegen aan allerlei gerechten.

 

Productkenmerken

  Veelzijdig in diverse gerechten te gebruiken
  Overblijvende kruiden plant

 

Zaaimethode Pimpernel:

Zaaien: April-Juni buiten op een zaaibed, één keer verspenen en vervolgens uitplanten. Gebruik: bijna zo veelzijdig als peterselie: bij eiergerechten, vis, salades, soep, sauzen, vlees en gevogelte.

 

Standplaats:

Hoogte: 60 cm

Periodes:

Zaaitijd buiten van: April

Zaaitijd buiten tot: Juni

Oogsttijd van: Juni

Oogsttijd tot: September

 

Neem ook eens een kijkje bij onze andere (kleine) Pimpernel:

Pimpernel