Sold out

Suikermais ‘Golden Bantam’ – Zea Mays H. Zaden

2,00

Suikermais

Uitverkocht

Wil je weten wanneer dit product weer op voorraad is?

Suikermais Golden Bantam is een historische maïssoort die al tientallen jaren populair is. Het werd voor het eerst geïntroduceerd in de vroege 20e eeuw en is sindsdien geliefd vanwege zijn unieke smaak en textuur. Golden Bantam-maïs heeft een hoog suikergehalte, wat resulteert in een heerlijk zoete smaak. De korrels zijn knapperig en sappig, waardoor elke hap een plezierige ervaring is.

Wat Golden Bantam ook onderscheidt, is de kleur van de korrels. In tegenstelling tot de traditionele gele maïs, hebben de korrel van Golden Bantam een prachtig gouden kleur. Dit geeft niet alleen een visueel aantrekkelijk aspect aan de maïs, maar kan ook een interessante toevoeging zijn aan gerechten en salades.

Suikermais Golden Bantam kan op verschillende manieren worden bereid. Je kunt de kolven koken, grillen, roosteren of zelfs rauw eten. Het is een veelzijdige groente die goed past bij verschillende gerechten. Je kunt de maïs toevoegen aan salades, soepen, stoofschotels of gewoon als bijgerecht serveren. Het is ook heerlijk om de maïskorrels van de kolf te halen en ze te gebruiken in maïsbrood, maïssoep of andere maïsrecepten.

Als je op zoek bent naar een nieuwe en smaakvolle toevoeging aan je maaltijden, is suikermais golden bantam zeker het proberen waard. De zoete en sappige smaak, in combinatie met de  prachtige gouden kleur, maakt deze maïsvariëteit een favoriet bij veel mensen. Dus waar wacht je nog op? Ga lekker zelf maïs zaaien en kweken en geniet heerlijk van maïs uit uw eigen tuin.

Productkenmerken

 Zoete mais
  Vroeg oogstbaar
  2 kolven per plant

 

Zaaimethode Suikermais:

Zaaien: Half April in de vollegrond op zaaibed en na half Mei uitplanten, of vanaf half Mei direct ter plaatse in regels zaaien. De kolven moet men niet te laat oogsten, omdat de korrels dan hard en melig worden.

 

Standplaats:

Zaaien vollegrond: Ja

Standplaats licht: Zonnig

Periodes:

Zaaitijd buiten van: April

Zaaitijd buiten tot: Mei

Oogsttijd van: Augustus

Oogsttijd tot: September

 

Neem ook eens een kijkje bij onze andere maïssoorten:

Maïssoorten