Suikerplantje Stevia – Stevia1 Rebaudiana H. Zaden

4,00

Suikerplantje Stevia, ook wel honingkruid genoemd, het zoete suikerplantje dat een natuurlijke en gezonde vervanger is voor traditionele suiker.

Artikelnummer: 4422875 Categorie:

Suikerplantje Stevia is een plant die afkomstig is uit Zuid-Amerika en staat bekend om zijn zoete smaak. Wat Stevia zo bijzonder maakt, is dat het een natuurlijke en calorievrije zoetstof is. Het bevat geen suiker en heeft een veel hogere zoetkracht dan gewone suiker, waardoor je minder Stevia nodig hebt om dezelfde zoetheid te bereiken.

Suikerplantje Stevia wordt vaak gebruikt als een gezond alternatief voor suiker, omdat het de bloedsuikerspiegel niet beïnvloed en geen invloed heeft op de calorie-inname. Het is hierdoor een populaire keuze voor mensen die willen afvallen of hun suikerinname willen verminderen.

Bovendien heeft Stevia ook enkele gezondheidsvoordelen. Het heeft geen invloed op de tanden, omdat het geen cariës veroorzaakt. Daarnaast zijn er studies die suggereren dat Stevia mogelijk een positieve invloed heeft op de bloeddruk en de bloedsuikerspiegel kan helpen reguleren.

al met al is Suikerplantje Stevia een geweldige optie voor mensen die op zoek zijn naar een natuurlijke en gezonde zoetstof die de smaakpapillen verwent zonder de negatieve effecten van suiker.

Nog wat interessante feitjes over Suikerplantje Stevia:

  1. Oorsprong: Stevia is oorspronkelijk afkomstig uit Paraguay en Brazilië, waar het al eeuwenlang door de inheemse bevolking als zoetstof wordt gebruikt. Het werd pas in de jaren ’70 geïntroduceerd in de rest van de wereld.
  2. Zoetkracht: Stevia heeft een veel hogere zoetkracht dan suiker. In feite is het ongeveer 200-300 keer zo zoet als suiker. Dit betekent dat je slechts een kleine hoeveelheid Stevia nodig hebt om dezelfde zoetheid te krijgen als een grote hoeveelheid suiker.
  3. Calorievrij: Stevia bevat bijna geen calorieën, wat het een ideale zoetstof maakt voor mensen die op hun gewicht letten of een caloriearm dieet volgen. Omdat het geen calorieën bevat, heeft het ook geen invloed op de bloedsuikerspiegel.
  4. Veiligheid: Stevia is goedgekeurd als voedseladditief in veel landen over de hele wereld, waaronder de Verenigde Staten en de Europese Unie. Het is grondig onderzocht en als veilig bevonden voor menselijke consumptie.
  5. Gebruik: Stevia wordt vaak gebruikt als vervanger voor suiker in dranken, desserts, gebak en andere voedingsmiddelen. Het kan zowel in poedervorm als ik vloeibare vorm worden gekocht (Let op! Bij de aankoop van Stevia in poedervorm of in vloeibare vorm, dat het geen bewerkte Stevia is, die is natuurlijk niet zo gezond. Het beste is gewoon zelf een Stevia plant kopen of zaaien, zodat het 100% natuurlijk is).
  6. Geen bijwerkingen: Stevia heeft geen bekende bijwerkingen bij normaal gebruik. Het wordt goed verdragen door de meeste mensen, inclusief mensen met diabetes (mits de natuurlijke vorm wordt gebruikt). Het is echter belangrijk om de aanbevolen hoeveelheden te volgen en matig te zijn in het gebruik van alle zoetstoffen.

 

Productkenmerken

  Is een meerjarige plant
  Ook honingplant genoemd
  Een natuurlijke zoetstof

 

Zaaimethode Suikerplantje Stevia:

Zaaien: Vanaf Februari in een zaaibakje bij 20°C of later buiten onder glas, na verspenen, vanaf medio Mei verplanten. Is afkomstig uit Zuid-Amerika, waar de oorspronkelijke bevolking dit al eeuwenlang gebruikte als natuurlijke zoetstof voor bijv. thee.

 

Standplaats:

Toepassing in pot: Ja

Hoogte: 40 cm

Periodes:

Zaaitijd binnen van: Februari

Zaaitijd binnen tot: Juni

Oogsttijd van: Juli

Oogsttijd tot: Oktober

Advies en tips:

Zaaiadvies: Binnenshuis voorzaaien

Verzorgingsadvies: Houdt grond voldoende vochtig

Zaadkenmerken:

Zaden per gram: 2800

 

Neem ook eens een kijkje bij onze andere stevia soort of als kant en klare plant:

Stevia