Witlof Zoom F1 – Cichorium Intybus H. Zaden

2,50

Witlof zoom, ook wel bekend als Brussels witlof, is een verrukkelijke groente die bekend staat om zijn knapperige textuur en licht bittere smaak.

Op voorraad

Witlof, ook wel bekend als witloof, Brussels witlof of Belgisch witlof, is een groente die vooral in Nederland en België populair is. Het is een blad groente die behoort tot de cichoreifamilie en wordt gekweekt door witloofwortels in het donker te laten groeien. Hierdoor ontstaat een compacte witte krop met lichtgele bladeren.

Het bijzondere aan Brussels witloof is de unieke smaak en textuur. Het heeft een knapperige textuur en een licht bittere smaak, wat het een interessante toevoeging maakt aan verschillende gerechten. Het kan rauw gegeten worden in salades, maar ook gekookt, gestoofd, gegrild of verwerkt in ovenschotels.

Daarnaast is Brussels Witloof ook erg voedzaam. Het bevat vitamines zoals Vitamine C, Vitamine K en foliumzuur, evenals mineralen zoals kalium en calcium. Het is ook een goede bron van voedingsvezels, wat bijdraagt aan een gezonde spijsvertering.

Kortom, witloof is een veelzijdige groente met een unieke smaak en textuur. Het is een favoriet in vele keukens en kan op verschillende manieren worden bereid om te genieten van zijn heerlijke eigenschappen.

 

Productkenmerken:

  Uitstekend hybride ras
  een bladgroente die in het donker wordt geteeld
  kan rauw dan wel gekookt worden gegeten

 

Zaaimethode Witlof:

Zaaien: De Witlof Zoom is voor de teelt met en zonder dekgrond. Vanaf Juni in de vollegrond op regels. In de herfst de wortels opgraven. Deze in het donker en koel bewaren. Plant elke 3 weken een aantal wortels in een emmer en zet die in een donkere ruimte van ± 15°C, zodat de witlof kan gaan groeien.

 

Standplaats:

Zaaien vollegrond: Ja

Periodes:

Zaaitijd buiten van: Mei

Zaaitijd buiten tot: Juni

Oogsttijd van: November

Oogsttijd tot: Februari

Zaadkenmerken:

Zaden per gram: 600

 

Neem ook eens een kijkje bij onze andere wit lof soorten:

Witlof soorten