Witte kool ‘Langedijker Bewaar’ – Brassica1 oleracea H. Zaden

1,50

De Langedijker bewaar, een witte kool van uitstekende kwaliteit en lange houdbaarheid, zorgt voor een knapperige en smaakvolle toevoeging aan je gerechten, terwijl hij zijn frisheid behoudt.

Op voorraad

De Langedijker bewaar is een specifieke variëteit van witte kool die bekend staat om zijn uitstekende bewaarbaarheid en smaak. Deze koolsoort is afkomstig uit de regio Langedijk in Nederland, waar het unieke klimaat en vruchtbare grond zorgen voor optimale groeiomstandigheden.

Wat de Langedijker bewaar echt onderscheidt, is zijn langdurige houdbaarheid. Deze witte kool kan gedurende lange periodes bewaard worden zonder dat de kwaliteit achteruit gaat. Dit maakt het een ideale keuze voor consumenten die graag een voorraad verse groenten in huis willen hebben.

Wat betreft smaak en textuur, biedt de Langedijker bewaar een heerlijke knapperigheid en een milde, zoete smaak. Het is een veelzijdige groente die gebruikt kan worden in verschillende gerechten, zoals salades, stoofschotels, soepen en roerbakgerechten.

Kortom, De Langedijker bewaar is een witte kool die niet alleen lang meegaat, maar ook een uitstekende smaak en textuur biedt. Het is een populaire keuze onder kool-liefhebbers en een waardevolle toevoeging aan elke keuken.

 

Productkenmerken

  Sterke witte kool
  Geschikt voor (late) bewaarteelt
  Geschikt voor invriezen

 

Zaaimethode Witte kool:

Zaaien vanaf begin April tot half Mei in de vollegrond op zaaibed en ca. 5/6 weken later uitplanten. De kool moet vorstvrij worden bewaard en kan dan tot in het voorjaar worden gebruikt.

 

Standplaats:

Zaaien vollegrond:  Ja

Standplaats licht: Zonnig

Periodes:

Zaaitijd buiten van: April

Zaaitijd buiten tot: Mei

Oogsttijd van: September

Oogsttijd tot: December

Advies en tips:

Zaaiadvies: Direct in vollegrond

Verzorgingsadvies: Houdt grond voldoende vochtig

Zaadkenmerken:

Zaden per gram: 250