Groot Kaasjeskruid “Mauritanica”, Malva Sylvestris
Het eenjarige groot kaasjeskruid ‘Mauritanica’ is een sterk uitgroeiende, vertakte plant met donker violette bloemen. De zaaddoosjes lijken op kaasjes. Geschikt als snijbloem. Je kunt de jonge bladeren van groot kaasjeskruid eten – rauw door de salade, of gekookt. De smaak? Een beetje nootachtig. Ook de bloemetjes kun je eten, die hebben een milde smaak en fleuren gegarandeerd je salade of zoete lekkernij op.
U kunt de zaden zaaien vanaf april en de eerste bloemen verwachten rond juni.
BIO Groot kaasjeskruid ‘Mauritanica’ – Malve sylvestris
€3,00
Op voorraad
Gerelateerde producten
-
BIO Juffertje-in-het-groen – Nigella damascena
€3,00Juffertje-in-het-groen, Nigella Damascena De eenjarige juffertje-in-het-groen is een kantachtige plant met lichtblauwe en witte bloemen in een krans van fijn groen. De bloemen doen het ook goed op de vaas. Daarna komen de decoratieve zaaddozen die geschikt zijn om te drogen. De bloemetjes zijn eetbaar. U kunt de zaden rechtstreeks zaaien vanaf april tot met […]
-
Bio slaapmutsje Oranje – Eschscholzia californica Zaden
€3,00Bio slaapmutsje Oranje – Eschscholzia californica, Het mutsje van slaapmutsje, oranje, wordt tijdens het openen van de bloemen omhoog geduwd.
-
BIO Korenbloem – Centaurea cyanus
€3,00Korenbloem, Centaurea cyanus De eenjarige korenbloem is een oud akkerkruid met blauwe bloemen. De korenbloem kan wat steun gebruiken vanwege zijn lange stelen. Bijen en vlinders zijn dol op de korenbloem. De bloemblaadjes zijn niet alleen eetbaar, maar geven ook een licht bittere smaak aan je gerechten. Ze zijn daarom uiterst lekker in een kruidenthee, […]
-
BIO Afrikaantje ‘wild’ – Tagetes patula Zaden
€3,00Bio Afrikaantje “wild” – Tagetus Patula Het eenjarige afrikaantje, wild groeit sterk bossig uit met veel frisgroen blad. De enkelvoudige bloemen zijn rood bij het open gaan en verkleuren naar oranje. Helpt bodemaaltjes te bestrijden. Geschikt als tussenbeplanting in de moestuin. De roodgekleurde bloemen hebben een frisse citrusachtige smaak. Ze zijn heerlijk bij visgerechten en […]