BIO Duizendschoon – Dianthus barbatus

3,00

Bio duizendschoon – Dianthus barbatus. De betoverende bloem die jouw tuin transformeert tot een kleurrijk en geurig paradijs.

Artikelnummer: 28851454 Categorie:

Duizendschoon, ook bekend als Dianthus barbatus, is een prachtige bloemsoort die bekend staat om zijn opvallende kleuren en heerlijke geur. Deze meerjarige plant bloeit in de lente en zomer en voegt een vleugje elegantie toe aan elke tuin. De bloemen van duizendschoon variëren in kleur, van zachte pasteltinten tot levendige rood- en paarsnuances. Naast hun esthetische waarde trekken duizendschoonbloemen ook vlinders en bijen aan, waardoor ze een belangrijke rol spelen in het bevorderen van de biodiversiteit. Of je nu een bloemenbed wilt opfleuren of een boeket wilt samenstellen, duizendschoon is de perfecte keuze voor een kleurrijke en geurige toevoeging aan je tuin. Ook zijn ze zeer geschikt om te gebruiken als snijbloemen.

Zaaimethode Bio Duizendschoon:

Duizendschoon kan op verschillende tijdstippen worden gezaaid, afhankelijk van je locatie en het klimaat. Over het algemeen kun je de zaden van duizendschoon zaaien in het vroege voorjaar nadat de vorst voorbij is. Meestal gebeurt dit in Mei.

Wat betreft de bloeimaanden van duizendschoon, deze variëren ook enigszins afhankelijk van het klimaat. In gematigde klimaten begint duizendschoon meestal te bloeien in de late lente of vroege zomer, rond de maanden Juni tot September.

Plantafstand   :  25×25 cm

Planthoogte   :  40-60 cm

Standplaats   :  zon-halfschaduw

Eetbare bloem   :  Nee

Een- of meerjarig    :  Meerjarige bloem