BIO Groenselderij Tall Utah 52/70 – Apium graveolens Zaden

3,00

Bio groenselderij tall utah 52/70 – Apium graveolens is een hoog groeiende en smaakvolle variëteiet van selderij met lange stelen.

Artikelnummer: 28369077 Categorie:

Groenselderij Tall Utah 52/70 is een populaire variëteit van selderij die bekend staat om zijn lange, rechtopstaande stelen. Deze groenselderij heeft een knapperige textuur en een verfijnde smaak. Het is een veelzijdige groente die zowel rauw als gekookt gebruikt kan worden in salades, soepen, stoofschotels en sauzen. Het heeft een hoog gehalte aan voedingsstoffen, waaronder vitamine K, Vitamine C en Kalium. Bio Groenselderij Tall Utah 52/70 is ideaal voor tuinders en hobbytuinders die op zoek zijn naar een selderijvariëteit die goed gedijt in verschillende klimaten en omstandigheden.

Zaaimethode Bio groenselderij Tall Utah 52/70:

Zaai onder glas in de tweede helft van April in een bakje. Eind Mei, begin Juni uitplanten op 35×35 cm. De stengels zijn volgroeid aan het eind van de zomer. Kan niet veel vorst verdragen, dus in de herfst tijdig beschermen. Buitenteelt ongeveer een maand later.

Bio Groenselderij ‘Tall Utah 52/70’ is een geurige groente, waarvan de stengels en het jonge blad worden gegeten. Rijk aan voedingsstoffen. Selderij is een ‘lichtkiemer’, en mag dus niet te diep gezaaid worden. Bovendien verloopt de kieming traag, en kan tot wel 3 weken duren. Groenselderij heeft duidelijk meer groeikracht dan bleekselderij. Selderij vraagt een krachtige humeuze grond.