Peterselie kan al in maart gezaaid worden, maar de kiemingsduur is dan wel lang. Bij hogere bodemtemperaturen verloopt de kieming aanmerkelijk sneller. Rechtstreeks zaaien in april-juni is ook mogelijk. Een rijafstand van 20 cm aanhouden en in de rij uitdunnen op 2 cm. Omdat voortdurend hergroei plaatsvindt kan men maandenlang van dezelfde planten snijden. Het verse blad kan in diverse gerechten gebruikt worden. Hoogte ongeveer 25 cm.
BIO Peterselie ‘Moskrul 2’ – Petroselinum crispum
€3,00
Op voorraad
Gerelateerde producten
-
BIO Tatsoi – Brassica rapa
€3,00Voor de kasteelt: rechtstreeks zaaien vanaf maart tot en met oktober. Oogsten vanaf mei tot en met november. Voor de buitenteelt: rechtstreeks zaaien vanaf mei tot en met augustus. Oogsten van juni tot en met oktober. Tatsoi is een variant op de beter bekende Paksoi. De donkere ronde, dikke blaadjes zijn lekker knapperig en zowel […]
-
BIO Zoetpuntpaprika ‘Zazu’ – Capsicum annuum Zaden
€4,50Teelt onder glas: Voorzaaien in maart-april. Uitplanten niet eerder dan half april. Oogsten in juli-oktober. Gele zoetpuntpaprika met een kort, sterk gewas en een snelle doorkleuring. De vruchten van ‘Zazu’ hebben een lengte van 18-22 cm en een goede smaak. Sterk en open gewas• Snelle doorkleuring• Goede smaak• Vruchtgrootte 180-220 mm• Vruchtgewicht 100-120 gr
-
BIO Komkommerkruid – Borago officinalis
€3,00U kunt zaaien vanaf april tot en met juni. Oogsten kan vanaf juni/juli tot de bloemetjes zijn uitgebloeid. Komkommerkruid is een eenjarig kruid, wat ook wel borage of bernagie genoemd wordt. Het blad kan gebruikt worden in rauwkost of stoofpotten. De bloempjes zijn eetbaar. Vrijstaand groeien de planten enorm uit en trekken veel insecten aan; […]
-
BIO Kervel ‘Fijne Krul’ – Anthriscus cerefolium
€3,00Vanaf april elke maand een rijtje zaaien tot in juli om steeds een vers gewas te hebben. Kervel ‘Fijne Krul’ is een eenjarig kruid en redelijk winterhard. Vooral tijdens de warme maanden is een standplaats in de halfschaduw aan te bevelen. Het afgesneden blad van Kervel Fijne Krul is goed vers te gebruiken in soep, salade en saus. Hierbij […]