Bio Spinazie Winterreuzen – Spinacia oleracea Zaden

3,00

Bio Spinazie Winterreuzen – Spinacia oleracea, De koning van de wintergroenten, boordevol voedingsstoffen en een onweerstaanbare smaak.

Spinazie winterreuzen, ook bekend als Spinacia oleracea, is een groente die bekend staat om zijn indrukwekkende grootte en voedingswaarde deze wintergroente gedijt goed in koudere klimaten en is een populaire keuze voor tuinders en hobbytuinders die graag verse groente willen kweken tijdens de wintermaanden.

Wat deze spinazievariëteit echt opvallend maakt, is zijn imposante formaat. De bladeren van de winterreuzen kunnen aanzienlijk groter zijn dan die van andere spinaziesoorten, waardoor ze een visueel indrukwekkend gezicht zijn in de moestuin. Bovendien maakt de grote omvang van de bladeren het gemakkelijker om ze te oogsten en te gebruiken in diverse gerechten.

Naast hun imposante formaat, zijn spinazie winterreuzen ook buitengewoon voedzaam. Ze zitten boordevol vitaminen, mineralen en antioxidanten, waardoor ze een geweldige toevoeging zijn aan een gezond dieet. Spinazie staat erom bekend dat het een goede bron is van Vitamine A, C en K, evenals foliumzuur, ijzer en calcium. Het regelmatig consumeren van deze wintergroente kan bijdragen aan een sterker immuunsysteem, een gezonde spijsvertering en sterke botten.

De smaak van bio spinazie winterreuzen is ook iets om naar uit te kijken. Ze hebben een milde aangename smaak die zowel rauw als gekookt goed tot zijn recht komt. Spinazie kan gebruikt worden in salades, soepen, stoofschotels en nog veel meer gerechten. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Kortom, Spinazie winterreuzen is een groente die zowel visueel aantrekkelijk als voedzaam is. Met zijn indrukwekkende grootte, voedingsstoffen en heerlijke smaak is het een uitstekende keuze voor iedereen die wil genieten van verse, gezonde groenten tijdens de wintermaanden.

Bio Spinazie Winterreuzen is het klassieke winterteelt ras van spinazie. Dit ras geeft groot, donkergroen blad en is zeer bestand tegen de vorst.

Zaaimethode Bio spinazie winterreuzen:

Bij een zaai in de late zomer en herfst (Augustus t/m Oktober) kan de spinazie overwinteren. Oogsten kan dan van Oktober t/m Januari. Kan ook voor de vroege teelt vanaf Januari-Februari gebruikt worden.

TIP: ook geschikt als babyleaf (zaaiperiode: Februari-Oktober)!

Kasteelt:

Zaaien: Oktober – November

Oogsten: Februari – April

Buitenteelt:

Zaaien: Augustus – Oktober en Januari – Februari

Oogsten: Septemberd – December en Maart – Mei

Babyleaf:

Zaaien: Februari – Oktober