BIO Stengelui ‘Ishikura Long White’ – Allium fistulosum1 zaden

3,00

BIO Stengelui ‘Ishikura Long White’ – Allium fistulosum is een langwerpige en knapperige groente met een milde uiensmaak. Hij produceert lange, witte schachten zonder bol. Het loof staat rechtop en is frisgroen van kleur.

Artikelnummer: 28369274 Categorie:

Bio Stengelui, ook wel bekend als lente-ui of bosui, is een groente die  bestaat uit een lange, groene stengel met witte wortels aan de onderkant. Het heeft een milde smaak die lijkt op die van ui, maar iets subtieler en zachter. Stengelui kan zowel rauw als gekookt worden gegeten en wordt vaak gebruikt als smaakmaker in salades, soepen, roerbakgerechten en sauzen. Het is een veelzijdige groente die niet alleen smaak toevoegt aan gerechten, maar ook zorgt voor een knapperige textuur. Bovendien is StengelUi ook nog eens rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten, waardoor het een gezonde keuze is.

Zaaimethode Bio Stengelui:

Zaaien: Vanaf Maart tot en met Juni. Dicht bij elkaar, op rijen van 25 cm x 2,5 cm, zodat de uitjes fijn blijven. Oogstperiode is van Juli t/m Oktober wanneer de uitjes een doorsnede van 2 à 3 cm hebben.